Zakaj je nogomet zanimiv in privlači milijone (tokrat 1500 ljudi tudi v Kranj)?

Ker na oko slabši in šibkejši lahko zmaga, ker ne odloča vedno denar, vpliv, moč. Odloča srce. In tega je Triglav začinil s trmo in zmagal. Maribor je bil na kolenih, ker so fantje na igrišču dali vse od sebe in je bila dobra priprava, taktika - a najbolj je bila pomembna vera vase, zaupanje.

Zakaj je treba biti danes vesel?

Ker je Triglav pokazal, da so priprave eno (pa je vseeno, če si kot Štajerci veliko ob morju in na tej ali oni travi), tekma pa drugo. In smo zopet v igri za obstanek (da bo le vse ostalo sledilo temu) in zopet si lahko privoščimo upati, želeti in hoteti. Tri točke so zlata vredne, a treba jih bo potrdti.

Zakaj smo danes ploskali?

Ker smo imeli več junakov. Vse moštvo s strokovnim vodstvom vred je bilo tako. Izstopali? Žan Pelko, nedvomno. Edvin Zolič (kakšna vrnitev!) in Rok Dolžan, nedvomno. Martin Šušteršič, nedvomno. In za povrh tudi okrepitve ali novinci: Diallo dober, Jožef zelo dober, Pokorn, dober, Djurkovič - odličen. Zato, ker je z netipično potezo pokazal, da je lahko pravi. In ko bo to zmogel ponavljati, bo še boljši. Jelar je bil tisti, ki je ekipi dal samozavest, a odlični so bili vsi.

Zakaj je Triglav zmagal?

Ker je to želel. Ker so fantje na igrišču govorili pa naj bo kriza taka ali drugačna. Ker so igrali tako kot v prvi prvoligaški sezoni: res borbeno, res agresivno, res dobro. In si "kupili" še srečo, da je stopila na našo stran in Štajercem pokazala, kako je, če ne gre. Ker smo prav mi doživljali, da so nam zabijali vse živo, nam pa ni šlo. Zdaj se je obrnilo.

Bodimo ponosni in veseli. Veselimo se prelomne zmage. Triglav je živ.