Komu je bilo v nedeljo prijetno? Vsakomur, ki ima rad šport, nogomet, Triglav. In je trmast.

Komu je bilo neprijetno?

Morda Nadi Mihajlovič, podžupanji. Videla je, kar sicer dobro ve. Kaj nogomet je in kaj pomeni. In upam, da je začutila, kakšno priložnost je zamudila. Ne za nogomet, zase. Za to oblast. Lahko bi maja imeli v Kranju EP do 17 let, lahko bi imeli nov športni center, lahko bi si ta oblast nabrala novih volivcev na tisoče. Ja, nogomet ni le igra, je tudi nekaj več. Vsaj v tistem razvitem svetu kjer bi bila gospa Nada tudi rada podžupanja, a je žal le funkcionarka zaplankanega Kranja. Njene zasluge za zaton nogometnega razvoja ostanejo, brez skrbi.

Morda Miranu Pavlinu, ki je v svojem nogometnem življenju izkusil marsikaj. Zato mu ni težko vsako leto obleči druge trenirke z drugim grbom. Interesi so v življenju primarni, zakaj ne bi bilo tako v nogometu. Ni nobena skrivnost, da je bil (večkrat) povabljen v Triglav. Ki pa ima lepotno napako: nima proračuna kot Olimpija, Koper, Maribor. In ga ne bo imel. Zato je bila misija nemogoče, da bi Miran vodil klub njegovega mesta, regije. Ampak, od kod potem revežem predrznost, da mahnejo po nosu bogataša? Ja, neprijetno. Morda je bilo bolj neprijetno samo še njegovemu šefu.

Najbolj neprijetno je bilo - meni, Miranu Šubicu. Srce je prekipevalo od veselja, zmago sem si kot vsi kibici v trenutku prilastil, bila je "naša". Ko sem bil funkcionar, je bila vedno trenerjeva, igralska. Zdaj sem si jo košček odrezal in pozabil na vse kritike in jezo in ...Kibici smo taki. Ko so zmage, smo do neba, ko so porazi, hodimo po kanalizaciji. In zakaj potem neprijetnost? Zato, ker verjamem iz izkušenj, da 2000 duš ni dovolj, da zbudijo tiste, ki vse to mirno prezrejo, pozabijo, odklonijo, negirajo, zatirajo, prezirajo, omalovažujejo, se posmehujejo. Bilo mi je neprijetno, ker sem se spomnil polnega stadiona z Interblockom, zmage z Wolfsburgom. In sem ob vsem veselju samokritično priznal, da sem del tega, da nisem zmogel niti sam storiti kaj več. In ko so mi še v mojem okolju dali vedeti, da bo tako še dolgo, sem to sprejel.

Upam, da je bilo vsaj malo neprijetno še komu, ki ima rad Kranj in Triglav. In se bo iz tega rodilo kaj prijetnega. Ker v nedeljo je vedno nova tekma.