Kdo v Triglavu na svoj račun vztrajno pomaga nasprotnikom? Se spomnimo Rudarja (bilo je res grozljivo), Maribor je bil res sramota zase, ampak - Mura!?!? Pa saj smo igrali četrtič z njimi in enkrat bili uspešni: ko smo bili čvrsti, agresivni, osredotočeni na to, da hitri in mladi in tekaško sposobni Muraši napadajo čvrsto postavljeno formacijo Triglava. In smo mi še zadeli evrogol in odnesli vse tri točke!!!! Potem pa so prišle nove in nove tekme in obe doma smo izgubili po zaslugi (to zapišem odgovorno) po zaslugi naših strokovnjakov!

Danes smo Muro dobesedno prosili, naj nas premaga. Če bi stali, igrali in se borili kot proti Olimpiji, bi danes imeli točko več od Nafte, ki potem mora zmagati na eni od naslednjih tekem, da nas prehiti. In te osnovne matematike športni management nima v glavi? In se postavimo zopet "na horuk", da bo nekdo (kot po Mariboru) v devetih nebesih??? Res tragično: stati Muri tako, da so protinapadi neprestano možni, je nogometni samomor in Triglav ga je uprizoril. In potem smo dobili gol (zopet z leve strani ni bilo reakcije na igralcu, ki je poslal predložek in gol je padel iz peterca....) in bili postavljeni v vlogo ekipe, ki bo z igro razbila (=dobila točko ali tri) organiziranega nasprotnika!? Pa dobro: kje mi živimo in kdo nas pita z vedno novimi umotvori stroke? Igralci so potem pač samo in zgolj žrtve tega, da "se palimo" na napačne in v napačnem času. Točka bi bila danes obstanka vredna, o tem ni dvoma. In Triglav je zmagoval s protinapadi, ne z igro od noge do noge, ki jo nekado vztrajno ponuja in ponavlja iz poraza v poraz. Gre za obstanek, gre za vsako točko, gre za preprosto ponovitev sheme z Olimpijo in morda kako osvežitev. Pošteno je treba priznati, da smo še enkrat več izbrali napačen način na napačni tekmi proti napačnemu nasprotniku in - zasluženo izgubili. Namesto čvrstega podvajanja nasprotnikovih bočnih vezistov in garanja v sredini, smo do prvega gola živeli v "fata morgani" naše stroke: da bomo izigrali in tako premagali ekipo, ki je po tehniki in hitrosti v sredini boljša. Če Muraše pustiš tako kot knape sprejemati, se je lahko zgodilo, da so v protinapadu 3:6 (številnčna premoč Triglavanov) prišli oni do zrele gol priložnosti....

Trdim, da je obstanek realen, če bomo mi realni. In ponavljam: proti Olimpiji sem že verjel, da smo se utirili v Triglavove tirnice, strokovna "mućkalica" današnjega popoldneva pa me iskreno žalosti. Se res v dveh sezonah prve lige ne znamo prvoligaško postaviti? Prvi gol je namreč kot nočna mora, kot žajfasta nadaljevanka. Da bi se le srečno končalo!!!!