Pred časom sem zapisal, da Gašper Udovič s hitrostjo in še čem odstopa od sina znanega slovenskega nogometaša, ki je v reprezentanci, "Urška" pa ne! In ko sem v kadetski ligi gledal obrambne igralce, sem bil toliko bolj prepričan, da Tilen Klemenčič sodi v ta okvir, na igrišče in ne na klop. Na prvi tekmi smo se drsali na igrišču in zaostajali zlasti v hitrosti kjer sta mlada Triglavana najbolj izstopajoča! In na drugi smo naleteli na "drvarje" (drugače temu nasilnemu pristopu res ne morem reči) kjer se je bilo treba upreti na enak način + dodati tehniko.

Pa je nastopil še en sinček še enega nogometaša in se ni izkazal. Potem pa smo videli na delu Tilna Klemenčiča, ki je ustavil najboljšega Poljaka in pokazal, kaj je hitrost, odločnost in še kaj. Zato se spomnim, da sem spraševal, kaj je Triglav (in njegov prvi človek stroke) naredil, ko so prečrtali Udoviča na račun dobesedno inferiornega strelca enega slovenskega gola, ki je bil proti Poljakom opažen, da je "bil enkrat pri žogi"! In polizani kapetan reprezentance? In vsaj še dva, trije, ki ne zmorejo dobiti niti enega dvoboja? Maribor ima v reprezentanci pol moštva, Triglav pa enega na klopi. In je neumni komentator začel hvaliti Triglavana!?

Ne trdim, da je izbor nestrokoven in slab in da si omenjeni igralci ne zaslužijo dresa. Le selektorju bi kako vprašanje koristilo: zakaj na tako poceni način zapravljamo edinstveno priložnost nastopa na EP? Zakaj smo v sredini popolnoma nenevarni in podrejeni, v obrambi pa že kar smešni!? In če bi Triglav pokazal malo karakterja, bi danes Udovič v tej reprezentanci morda lahko dokazal, da zmore več od fantov s priimki....

Nogomet je tak, da smo po tekmah vsi pametni. Sam sem na sestavljanje U17 opozoril že zdavnaj. A je morda lepo potovati kot šef stroke po seminarjih v tujini - težko pa se je iz oči v oči soočiti s selektorjem in ga vprašati kaj konkretnega. Odločil se je in se bo vedno selektor, a Triglav je še enkrat dokaz, da celo v dresu z grbom lahko prihaja do drugih igric in iger. Rezultat je pa znan.