Triglav ima novega podpredsednika - Mira Matjaševiča! Do zdaj podpredsednika ni bilo, ampak - to ni nič slabega, prej nasprotno. Več glav več ve in dela bo zagotovo za predsednika in podpredsednika dovolj. S pripombico najvijača: predsednik + podpredsednik morata (na primer) letno prinesti v klub 200 000 evrov (dvesto tisoč evrov). Ne v žepih, s pogodbami, sponzorstvi, akcijami! Sem zapisal premalo glede na ugled in moč in vpliv obeh? Zagotovo bosta zmogla več. Do zdaj je ves novi UO zbral po neuradnih podatkih okoli 30 000. Zato ni čudno, da trenerji še vedno "kreditirajo" klub in še niso prejeli izplačil za marec in tako naprej...Ampak: tudi to so življenjske okoliščine, stiska je pač taka, da denarja ni. In zato je v klubski pisarni "nova moč" v podobi simpatične dame, ki je .... kaj že je .....? No, to še ni znano, ampak: je. In dela. In je gotovo pridna. Kar seveda pomeni, da je bil sekretar Gorazd Kužnik preobremenjen in potrebujemo novega človeka. Ali pa to morda pomeni kaj drugega? Ni skrbi: v pisarni je stolov dovolj, lahko "zaposlimo" še koga....Zakaj to pišem? Ker je po tej logiki Triglav bogat: posredno se je odrekel 30 000 evrov za kolikor je še "bivša posadka" izprosila z občinsko pomočjo kranjsko podjetje. A je bila občinska (beri:županova) pomoč pač figa v žepu, kot se temu reče...Triglav je bogat, ker svoje prostore prepušča drugim klubom iz drugih športov. Jasno: prazne pisarne in drugi prostori so le breme, zato jih napolnimo z uradniki (uradnicami!!!!!) in drugimi klubi (všečnimi mestni oblasti)! Ker smo bogati in si to lahko privoščimo!

Ampak: bogati smo tudi z igralci. Bolj kot v Domžalah kjer jih odpustijo "preden rečeš keks"10 (deset). Med njimi tudi enega, ki se nam je nekoč malo posmehoval, ko je odhajal v bogati klub.....In Triglav? Mi jih imamo še vedno toliko, da jih lahko žrtvujemo "za višje cilje" kot se temu reče. Mladinsko moštvo kot izvor igralcev za člansko moštvo je bilo pravilo v preteklosti. Kaj pa zdaj? Lanski kapetan je dobil tolažilne minute v zadnji tekmi letošnjega prvenstva!? Nas je strah vreči v ogenj mlade in sposobne, ker jim ne verjamemo? Ali pa jim en teden verjamemo, naslednji teden pa ne? In za tem je seveda "klubska športna politika", ki te eksperimente na živem telesu pač gleda, analizira, kritizira, odobrava (izberi po želji)! In zato se neprestano poveličuje "všečne" in pozabi, da "nevšečni" ne napredujejo. Mlado moštvo 2012/13? Pa poskusimo! 4-2-3-1 ali Pelko - Šušteršič, Klemenčič, Stanarevič, Šturm - Peternel, Sever - Šujica,Bojič, Romič - Jelar in še Pečnik, Košnik ml., Nazič, Pirc in....In kaj nam ne ostane? Curanovič - Brajič,Dolžan,Zolič,Smolej - Pokorn,Stjepanovič - Džurkovič, Krcič, Ovčina - Burgar (pa še kdo)!

Torej: Triglav je bogat. To je vedno možno takrat, ko so kriteriji drugačni. In v slovenskem nogometu so. Zato smo lahko mirno premagali Gorico. In smo sedem svetlobnih let pred Nafto. In bi morali biti bližje Celju in ...Pustimo vse to za "dobo po Dobu". Ko bo v pisarnah že vse pospravljeno, ko bodo funkacionarji po statutu začeli prinašati evre in....Vse dobro vsem!