Pri pokru je delilec kart vedno v prednosti. In vedno se mu gleda pod prste. Če morda ne goljufa?!

Triglavovi dečki so proti Domžalam izgubili zasluženo. Ker so gostje dosegli (prvenstva vreden) gol, mi pa ne. Ob to bi rad zapisal: če bi imeli v ekipi vse najboljše Gorenjce, vse mlade nogometaše, ki si to zaslužijo, bi imeli več možnosti. Tako je pač s koncentracijo na Gorenjskem kjer so vaške zgodbe o uspehu vedno znova našle žrtve: naivne starše in otroke!

Pa mi je padel v oči tudi delilec. Iz Šenčurja je bojda doma. Tam imajo Triglav radi. od nekdaj. In je fant s piščalko lepo dosegel, da sta starša v bifeju med polčasom rekla: "Dobro da ni izključil našega fanta, a bi ga moral!" In nista bila starša otroka Triglava, ampak iz - Domžal. In sta hvalila fanta s piščalko, ki ki bi bil pri pokru že mrtev: ustrelil bi ga tisti, ki bi odkril goljufijo. Ta pa je bila preprosta in jasna - ni izključil igralca gostov čeprav bi ga po pravilih moral. Da bo vse jasno: kaznoval je (pravilno) napega igralca, ki je protestiral. Zvito in pametno. In če bi en polčas mi igrali z 11:10, bi....no, to pa je res čista uganka in priložnost za poraženega, da si najde uteho.

Pa ni to prvič, da je tako. Samo en krog nazaj se je malce bolj zajetni fant s piščalko enako trudil, da bi ga gostje hvalili, potem pa podlegel in dosodil kar je pač dosodil za Triglav. Obakrat sta bila nesrečnika popolnoma zmedena, daleč od tega, da bi bila kos tekmi, nasprotnikom, nogometu.

Gorenjski sodniki so bolj ali manj že vsi svoje otroke "utirili" v sodniške vrste. Oni so zdaj funkcionarji in delegati. Na pipici klubov se dojijo in pojijo kot prej v sodniški obleki. In zato se lahko zgodi, da na tekmo, ki odloča o državnem prvaku, pošljejo takega delilca. Ki ima grdo, umazano karto v rokavu: pomaga eni od ekip. Tokrat gostom. Ker se Triglavu ne pomaga, ampak se mu sodi pošteno - to pa pomeni: proti Triglavu.

Ponavljam, sodnik ni bil kriv poraza. Žal le pri pokru v kavbojskih filmih pravica pride še med igro na dan in ureja zadeve. Jaz pa bom zopet gledal sodniške kreature, kako se bodo muzali ob jezi tistih, ki jih plačujejo. Roko na srce: briga jih! Zato je tako, kot je.