Maja lani so na NZS objavili sramotno sporočilo, da Triglav sodi v isti okvir kot predzadolženo Primorje in Nafta. To je bila manipulacija z dejstvom, da Triglav nikomur ne dolguje centa in da ni pravočasno oddal vseh papirjev, vključno z nekaj pogodbami in revizijo. V teh dneh lani smo potem oddali vse, a nismo vedeli, da naj bi od januarja (nezakonito odvzeta začasna licenca) delali vse zaman. In to kljub sestanku z vodstvom NZS aprila, ki je dal jasen zaključek: opravite papirnato domačo nalogo in bo vse v redu.

Potem se je točno pred letom dni sestala komisija za pritožbe glede licenciranja. Na mizi dve popolni dokumentaciji. Naša in Naftina. Nafti zelena luč za prvo ligo, Triglavove dokumentacije niso niti pogledali, niti ocenili, niti preverili. Razlog: ni temelja za to, januarja naj nam bi bila odvzeta licenca in tako za novo niti zaprositi nismo mogli. Ne pozabimo: predstavniki NZS so nas štiri mesece po tej logiki vlekli za nos. In odločitev je bila res perfidno sprejeta pred odločilno tekmo z Olimpijo - a ni bila poslana po elektronski pošti kot je to navada. Ne: počakali so, da bomo izpadli na igrišču. Pa nismo: Nafta in Celje in Primorje so bili za nami.

Kaj se dogaja letos? Pred kvalifikacijami se čaka zadnje sekunde. In pred prijavo za Evropo tudi: 1.6. je datum, ko mora NZS sporočiti, kdo bo igral v evropskih klubskih tekmovanjih. Medtem pa se igre in igrice z Muro nadaljujejo. Kot da ne bi mogli odločitve sprejeti prej, ko pa je rok za pritožbe potekel že sredi meseca in po njem pač velja samo še odločanje? Zopet pojejo telefoni, zopet se dogajajo pritiski, zopet se igrajo igre proč od javnosti.

Triglav je bil lani žrtveno jagnje. Za letos odgovornim vse čestitke: licenca je, brez napake, brez problema, brez spornih ljudi, dogodkov. In Nafta je dobila (in še bo dobila) svoje: ne moreš leta in leta kupovati igralcev in jih potem ne plačati. In Mura? Odgovor čakamo nestrpno, v soboto bo lepo prosto popoldne....