Kaj takega pa še ne! Lidjan in Topič (do junija Olimpijina mladinca) bosta igrala za Triglav kot posojena igralca iz Ljubljane!!! Ko Triglav postane "podružnica", je konec z njim: Diallo iz Domžal je bil lekcija, zdaj pa novo ponižanje, ki samo dokazuje, kdo smo in kaj smo in kam gremo! Lahko "jesta žogo", Triglav ni poligon za šolanje tujih igralcev, smo rekli včasih. Šolamo svoje in si pomagamo s tujimi, če svojih nimamo.

Športnega direktorja Triglava in (pomislite!) vodjo NOGA bi bilo treba vprašati, kje so Triglavani, kje so gorenjski fantje, kje je naše delo? Treniramo jih deset let zato, da pridejo Olimpijini mladinci?! Je res mogoče, da ni bilo denarja niti za vožnjo Gregorju Romiču, ki je bil lani - bravo, stroka - vso sezono član prve ekipe? Kje je starejši in kje mlajši Košnik? Komu brata nista "odgovarjala" še preden sta sploh dejansko poskusila prvo ligo? Da o Pircu in Peternelu ne pišem: na igrišču sta preživela toliko minut kot maser Mišo!!!! In kje so letošnji mladinci, ki res niso bili "zvezde", a so naši?

Bil sem tisti, ki je nekoč zasnoval koncept športne politike Triglava. Koncepti so zato, da se jih menja. Kot se menjamo ljudje. Le določene stvari je pač težko zamenjati: lastni jaz (če ga nisi izgubil v Dobu) in lastni ugled, ki ga ne prinese nobena funkcija ampak vse kaj drugega! Zato seveda ponavljam: nič nimam proti, da kdo želi v Triglav (spomnimo se lani Lobode, Gaberščka, Zornika, ki jih je vse pojedla prvoligaška zmešnjava), toda Olimpijini mladinci v Triglavu so pač nekaj drugega. Z njimi pristaja naš klub na drugorazrednost (nič me ne moti, če se ima športni direktor s trenerjem vred za drugorazrednega), ki pa ni v tem, koliko imaše denarja, ampak kakšno delo opravljaš in kakšno nogometno pamet imaš!

Bodo res starši pošiljali otroke v Triglav, če bo slednji poligon za vzpon Olimpijinih mladincev? Ki bodo (če bodo dobri) odšli v Olimpijo ali v Zadnjo vas (če bodo slabi)?! Bodo res v tem klubu videli še naprej odskočno desko v nogomet?! Triglav je prodal Potokarja, ki ga je "naredil" sam, prodal je Redžiča, ki ga je našel in naredil sam - zdaj pa tole!? Lahko, da je Komenda znana po konjskih dirkah, ampak navijači nismo konji: mi še malo mislimo! In zato je poziv jasen: tak koncept je polom kluba, stroke, nogometne šole, vzgoje, koncepta, politike, kadrovanja. Ko smo lani dobili tako ponudbo, smo jo odklonili in to dobro vem. Ker smo imeli glavo in j....