Peternel je držal igro, Sever je pokazal kar vemo, obramba je dobila nekaj zanesljivosti, v napadu smo bili hitrejši. Dovolj za skromno Belo krajino, a s pomembnim predznakom: Triglav je začel delati tisto kar bi moral zdavnaj - ustvarjati ekipo. Iz tistega kadra, ki ga ima. Z domačimi fanti, ki hočejo. Pirc je zadel v glavo Poplatnika - zadetek!? Pa dobro, koliko časa je potrebno slepim, da gledajo?

V luči tega je javkanje o okrepitvah, zvenečih imenih in še čem - sramotno tragično. Mi imamo igralce, ali imamo stroko, ki jih zna usposobiti in pripraviti za prvo ligo? "Kupovanje" brez denarja kjer ne moreš zadržati prodornega Romiča in golgeterja Burgarja je dodaten dokaz, zakaj mi ljudje neprestano govorijo o anarhiji, o neodgovornosti, o zmedi. Ne pristanem na pavšalne teorije, želim vsem uspeh, o morali pa tokrat nič: "dvojec iz Doba" je pač izbral nojevo taktiko glave v pesku. Res mi bo pa najtežje preživeti sezono ob jokcanju, tarnanju, izmotavanju: kdor ne (z)more, naj pač gre. Vseeno, kako se piše in kdo je. Sam sem tako ravnal, ni mi žal. Če nisi zraven, če ne zmoreš, potem daj prostor drugim in nikar ne jokaj v Triglavu. Je pa to dobra taktika, ki seveda ne pije vode na dolgi rok.

Še enkrat več sem na tribuni pogrešal modro vodstvo z modrimi zaključki. Če se ne motim, na tekme ne hodijo. Morda bodo šli v Celje in se spraševali: ti, kdo je to? ti, kaj je to? Smešno jemanje prvoligaške odgovornosti. Kajti v revščini si lahko vseeno gospod, delaš tako kot bi delal v Braceloni - zavzeto, odgovorno, pošteno, dosledno. Pa ne moraliziram, tak recept je Triglav izumil za vso Slovenijo. Ko so se mnogi še kopali v denarju, smo v Triglavu obrnili ploščo - plačali smo kar smo zmogli in delali in trenirali in garali.

Nek drug Dob v Sloveniji ima znano ustanovo kjer so ljudje obsojeni drug na drugega. Ni zapora brez obsojenih in ni obsojenih brez paznikov. Triglav me včasih spominja na to: smo res na koga obsojeni, res drug drugega držimo "všahu"!? Prvenstvo bo dolgo, vanj bi morali čistih glav in čvrstih nog in trmastih src. Jokajoči geniji pasamo potrujejo zmedo....