Kdo je že lažiral tekme? Drava in Nafta zagotovo! Erdžan Bečiri in podobni (tudi v Kranju imamo glede tega področja hude adute) se niso pojavili zdaj, ko odgovarjajo pravici. V nogometu so bili dolgo časa zato, ker so okoliščine kar klicale po kriminalu. Katera dva kluba sta izginila v peto ligo? Drava in Primorje. Pravica-skazica ali zaslužena kazen? Presoja ostane vsakomur, a odgovornost predvsem in zlasti tistim, ki so ob tem mižali. NZS zdaj kliče ogenj in žveplo nad igralca, ki je samo pojavna oblika stanja, ki je bilo jasno dolga leta: v klubih so obljubljali, igralci verjeli, denarja ni bilo - lumparije pač. In rezultat je na dlani: Primorje, Drava in Nafta so izginili kot nekoč Korotan. Ne glede na logično posledico, je škoda za nogomet na dlani. Možje z NZS pa so samo čakali in čakajo še vedno. Posluha za klubski nogomet ni bilo in ga ni. Zato imamo razne tretje nezanimive lige in zato ne zmoremo urediti stanja, ki bi bilo razvojno in ne le tiščanje glave v pesek.

Ko sem delal v Triglavu in nogometu so me pljuvali, da ne dam denarja. Ga nisem imel. Obsojali so me, da ne kupujem igralcev in nočem v prvo ligo. Pa smo se premaknili: z lastnim znanjem, pametjo, delom, ljudmi. To mi je bilo največje zadoščenje. Ker sem vedno v Triglavu videl tudi oseben projekt, sadove svojega in skupnega dela. Če tega ni, prideš do stanja kjer ob krizi vsakdo reče: za to ne odgovarjam, to ni moje področje, tega ne vem, tega ne poznam....Zmeda in pot v brezup sta vedno tlakovana z neodgovornostjo in netransparentnostjo. Pa ne, da bi svoj način dela dajal za zgled, tako vase zaljubljen nisem: napak je mrgolelo, a na koncu štejejo rezultati. Triglav je ob vseh mogočih bogatih klubih postal prvoligaš na svoj način. Nič nismo skrivali, kdo smo in kaj smo in kakšni smo in kaj zmoremo in česa ne. Spomnim se tudi gorenjskih nogometnih lakotnikov, ki so hoteli v Triglavu reševati svoje življenjske materialne probleme. Nisem popustil. Ko sem odšel, sem bil in sem prepričan, da se da še boljše, da se da drugače doseči več in to še vedno upam in verjamem.

Skriti se pač ne da ničesar. Slišim, da se kak naš fant spogleduje s klubom, ki je brez lastnih igrišč, ki je sestavljen iz denarja+ambicij. Ker preko njega vodi pot proti Štajerski, v prvo ligo. Še ena od nogometnih skrivalnic kratke sape: fantje imajo zdaj v Ljubljani "filijalo", zraven pa so v ozadju še enega prvoligaškega kluba. Kot da Interblock in še kakšna zgodba ne bi zadoščala za dojemanje, da nogometni projekti čez noč lahko marsikaj prinesejo - a tudi vse odnesejo.

Triglav ne sme postati skrivalnica. Ponosen si lahko tudi v revščini.