Kamera in "v živo" ni isto, a tokrat o posnetku. Kaj takega pa že dolgo ne: eno moštvo naniza x-priložnosti, drugo pa ...!? In drugo je Triglav. Žal. In kaj mi je padlo v oči? Kako stojimo proč od igralcev (kot lani domala vso sezono)! Kako smo počasni, nespretni in nesrečni pri pokrivanju! In da se tega ne da naučiti? In da se tega ne trenira? In da se tega ne zaveda stroka, igralci?

In mi rečejo, da je odlično (v mejah popolne inferiornosti) odigral Peternel. Tisti, ki sem se ga spomnil, ko so ga poslali na Zarico v tretjo ligo, v prvi pa so "igrali" fantje, ki jih sploh ni več. Pomislite našo klop: dva Olimpijina mladinca grejeta Triglavovo klop, Nazič in Pirc in ostali pa so .... kdo ve kje in kdo ve zakaj in kdo ve komu na čast....SRAMOTA! Podčrtano. Stroka (Misja+Brkić) so v nekaj dneh prepoznali vrednost dveh mladincev iz Ljubljane, deset let treninga v klubu pa ni dovolj, da Nazič in še kdo sedejo na klop? Pač pa je na klopi igralec iz Anglije, oz Portsmoutha. Noro! Kdo se iz koga dela norca, je še vedno uganka - ampak iz stroke se dela norca stroka sama. Ali pa je kdo prisiljen, da Olimpijini mladinci Triglavovo mladost izrivajo z rezervne klopi!? Kaj smo že rekli in ponovili 1000x: kdor pride v Triglav, mora igrati - na klopi za rezerve sedijo naši, tujih rezervistov ne rabimo. Čast mlademu Poplatniku, ki bo v tej sezono dojel ali je ali ni za prvo ligo (če bo igral) - vse ostalo je sramota, da večje ni. Poraz v Celju ni tragika zaradi rezultata ampak zaradi ponovne in jasne definicije, kam peljejo klub, ki je živel in deloval za svoj in ne tuj interes, za svoj in ne tuj cilj, za lastna in ne tuja načela.

Že dolgo se sprašujem (in nisem bil prvi, vsekakor ne...), ali je res tako težko dojeti, da moštvo ne sledi več? Da se napake in porazi (zadnje tri uradne tekme 0:7 in trije porazi) ponavljajo in da je najbolj hudo to, da enostavno premika ni. Da nihče nikomur ne verjame.

Iskreno želim, da sem se zmotil in bomo premahali Aluminij. Celjska lekcija ni prva, ne zadnja: naša stroka ekipe ne zmore pripraviti do tega, da bi izpolnjevali osnovne naloge. Zato je strelec gola v našem kazenskem prostoru dobesedno nepokrit. Koliko golov nam je že dal v zadnjih tekmah? Smo se česa naučili? Bomo videli v nedeljo...