Če bi Triglav v sezoni 2011/12 začel ustvarjati svoje moštvo, bi ga danes morda že imel. Če bi Triglav po katastrofi v kvalifikacijah naredil logični, pravilni in umestni carski rez, ne bi za Triglav igrali tisti, ki ga po potrebi izdajo in ga ne bi vodili tisti, ki to odobravajo. Če bi bilo še v teh ljudeh kaj poštenja, potem ne bi novačili neperspektivnih mladincev drugih klubov, ampak bi igrali domači (tragika Peternela etc., ki se za dres borijo s Komendo, Bohinjem - igra pa potem "španski izletnik" je že kar mučna). Pa kamor pridemo, pridemo - ker bi bil koncept jasen, načela jasna in vodenje drugačno.

Kaj se nam je zgodilo v dveh porazih z 11m? Dva najbolj izkušena sta zakrivila najstrožji kazni!? Kar tako, v žaru igre, kdo bi zameril....? Seveda: če bi šlo za mlada igralca, bi bilo manj boleče. Tako pa je naravnost tragično, kako smo Velenju (brez priložnosti) dali zmago Triglavani (brez priložnosti). Nogomet kot ena sama žalost - na obeh straneh. A zmaga tisti, ki zabije vsaj enega, ali ne?

V lanski sezoni nam je isti strokovni štab privoščil še daljši post: 6 tekem od 9. do 13. kroga prve lige! Brez gola v nasprotnikovi mreži smo (z izjemo Aluminija v 2. kolu) že pet tekem, štiri v seriji. Številke so krute, naša enajsterica pa se menja non-stop (da o zgodbi z vratarjema ne pišem - škodljiva je za oba), premika pa ni. Oziroma je: lahko poslušamo in beremo, kako smo igrali dobro in kako fantom ni kaj očitati in kako....Premagujejo nas moštva, ki so še nedavno bila kakovostno (po igralcih) močnejša - zdaj pa ustvarjajo razliko z boljšim delom in vodenjem. Celje in Rudar in Domžale so ekipe kjer Triglav ne sme vnaprej podpisati bojazljive igre na kako točko. Posebej, ko v ekipi igrajo dragulji kot so Stojnič, Ovčina, Pokorn, Curanovič, ki dobesedno pokajo od izkušenj, znanja.

S tribune ali iz naslanjača je lahko biti pameten. Dejstvo je, da mi ljudje po telefonu nudijo trenerje, ker "težko gledajo to mučenje". Pa vsakomur povem, da bo kmalu leto dni od kar vse to traja in da imajo odgovorni imena in priimke, sam pa sem se tej radosti izognil: sem neodgovoren navijač, ki s plačano vstopnico lahko tudi "šimfa". Pa moram dodati, da mi je ob vsem tem hudo: posadka brez kredibilnosti do imena Triglav mi je žal vse povedala v Dobu. Od takrat naprej pa se dušijo v lastnem .... in morda jim to ustreza. Triglavu vsekakor ne.

Zdaj pride Gorica in z njo Arčon. Groza in strah. Smrtno nevarni napadalec, kajne? Zabil je šest golov. Ves Triglav pa - enega. Zato je bolj ali manj neznani mladenič za nas strah.....