Verjetno je že dolgočasno, a postalo je smešno: po zaporednih porazih in po štirih tekmah brez doseženega zadetka nam je trener Triglava postregel z novim biserom: "Mislim, da smo na pravi poti!"

Navijaču preprosto ni več lahko lotiti med smehom in solzami! Človek je v kvalifikacijah izgubil z 0:6 z drugoligašem, pri življenju ga je v prvi ligi držal igralec, ki ga je trener dobesedno poniževal in nato je kroglica sreče vrnila status prve lige in z njim tudi trenerju, ki je postal kandidat za prvo nagrado. Kje? V Celju vsako leto potekajo "dnevi komedije" in "žlahtni komedijanti" so še kako cenjeni. Kako gredo te izjave vzporedno z ocenami športnegy direktorja, lahko vsak primerja z medijskimi eskapadami, ki so res vzorčne. Samo ene in edine teme ni bilo zadnje leto nikjer na spregled: o odgovornosti stroke, trenerja in glavnega kadrovika! In iz daljave nas pozdravljajo Lidjan in podobni, Diallo in podobni ter seveda odpisani domači fantje, ki jih je preveč, da bi jih naštel. Če pa bi bila mojstra stroke v nedeljo popoldne v bližnjem Šenčurju, bi si lahko odprla rane na novo: igro Doba je vodil mladi Klopčič, ki je bil uganka za Triglacv in Šenčur in še koga! Je iz Komende v Dob daleč? Pa konja zapreči, zapravljivčki čakajo in hajd po igralca....Resnična škoda je, da tak nadarjen vezist igra v drugi ligi, a tam igra tudi prvoligaški Triglavov snajper in verjetno še kdo, ki bi si zaslužil povabilo prej kot odpisani zvezdniki! Ne, za Triglav v Velenju raje igra igralec, ki je šprical celotne priprave zaradi poškodbe.

V Butalah so imeli človeka, ki se je odločil, da bo kovač. In so ga vprašali, kako bo šlo, ko pa nikdar ni držal kladiva v roki!? "Če nič ne znam, bom pa druge učil!" se je odrezal in postavil standarde za tiste, ki nimajo odgovornosti, zavesti, koncepta. Ponavljam: nič nimam osebno proti nikomu, najmanj proti trenerjem in igralcem - ampak pravljic bo pa dovolj. Če smo zdaj (prosto po našem ljubem "delbosku") na pravi poti, potem je odgovor samo eden: hitro na napačno pot. Na njej se namreč osvajajo točke, igrajo pa tisti, ki to zaslužijo in Triglavov dres nosijo v dobrem in slabem. In ob vsem tem iskreno želim, da zmagamo že v nedeljo. Ne samo zato, ker je to nujno. Lekcijo nam dajejo namreč klubi, ki so po kakovosti moštev primerljivi z nami. Ali pa - bognedaj - nismo dobro kadrovali?