Ladko Stanko me je pozdravil. Naprej, kulturno. Nekdanji igralec Triglava (zdaj srečni očka sinka) pa me lahko tudi ne bi. Ker je v nekem trenutku bil del procesa, ki se mu reče "selekcija". In je odšel iz Triglava vsaj razočaran. Mi pa smo ocenili, da nas ne bo pripeljal višje in da so prišli novi igralci za njegovo mesto. Napaka? Fant je postal odličen strelec v Šenčurju, v Dobu. Zabijal je tudi nam, a se mu preskok v prvo ligo ni zgodil. Triglavu se je. Bi se z njim hitreje? Bi bili z njim boljši? Bi zabijal tudi v prvi ligi? Ostaja odprto, a mi je bilo lepo, da je pozdravil. Čestike mladi družinici, Lado Stanko je ostal tisto, kar mu noben prestop ne zbriše ali ne da: pravi človek, športnik.

Zato sem bil vesel pozdrava. Ker poznam ogromno takih, ki so selekcijo v nogometu vzeli osebno: kot proces kjer kdo koga mara ali ne mara. Zagotovo selekcija ni objektivna in so napake, a v nogometu je eno pravilo jasno in logično - nihče se ne bo znebil igralca, ki ga potrebuje in nihče ne bo odšel iz kluba kjer dobro igra in mu je dobro. Naša selekcija je omogočila, da danes v Ligo prvakov želijo trije naši bivši igralci (Potokar kratek čas, Mertelj in Mejač izdelka Triglava). Da je v Moldaviji bivši igralev kapetan ekipe (Samardžić). A selekcija kaže tudi, da Palibrk (še) ni potrdil talenta in da so mnogi podobni v tem procesu prepozno spoznali, kaj pomeni biti v domačem klubu in kaj pomeni, dokazovati se drugod. Pribežališče nezadovoljnih in nesrečnih je bil dolgo časa Šenčur od koder pa prav nihče ni uspel napraviti koraka naprej, višje. Ravno nasprotno: šele povratek v Triglav je dal to možnost (Krcić).

Spisek tistih, ki so se izgubili v besedi "selekcija" je grozljivo dolg. Narobe pa je, kadar ne navijači, ne zaintersirana športna javnost v tem procesu ne najdejo logike: "Burgarjev odhod ni navaden, gre za simboliko, za igralca iz domačega okolja, ki se je prebil in odšel razočaran," mi pravi kranjski nogometni človek s katerim sva si marsikdaj še kako narazen v ocenah, nikdar pri bistvu: nogomet je kot igra preprost, a kot celota odnosov zapleten. Zato v oceno in selekcijo danes odgovornih preprosto ne verjamem več. Ker so jo zlorabili - hote ali nehote, vede ali nevede.

Zdaj je logično, da sem vesel, če me pozdravi Lado Stanko.