Nmeško prvenstvo: največ prodanih vstopnic, najboljši stadioni, pravi navijači. Borussia proti Werderju: začetek vse prej kot šampionski, nasprotnik izenači v 75. minuti. Pritisk? Trener odigra potezo, rezervist zabije. Zmaga. Preprosto?

Triglav ne igra v Bundesligi ampak vse bolj tone v "balkansko ligo" kjer različni interesi tvorijo poskus, da bi zmagovalo moštvo. Ko smo lani finančno zaznali, kaj nam grozi, smo želeli navijači, da to dojame tudi stroka, vodstvo: Pelko - Šušteršič, Dolžan,Zolič, Šturm - Pirc, Sever - Šujica, Peternel, Romič - Burgar ter Pečnik/Sorčan, Klemenčič, Udovič, Bojič, Nazič, Djurkovič, Jerkovič, Stanarevič, Kern, Remškar pa so odgovori na to, kaj imamo. Oziroma, nimamo: odšel je Bugi, mnogi so se - še včeraj nepogrešljivi - so se izgubili. Kaj smo pridobili, kaj izgubili - kaže rezultat. Nesporno Triglav lahko uveljavlja Dinuja, Poplatnika, celo Roškarja in seveda Košnika in še koga. Toda s takimi je treba delati, jih nogometno vzgajati in plemenititi. Njim evri niso najprej v mislih, seveda pa je prave fante vedno treba zadržati (Dolžan, Zolič, Burgar so to dokazali na in ob igrišču). Zakaj to pišem? Lani in letos sta prvoligaški sezoni, ki Triglavu jemljeta tisto, kar ga je prej odlikovalo: imeli smo manj denarja kot vsi ostali, a smo bili brez dolgov in neporavnanih obveznosti! Imeli smo večinoma lastne igralce, ki so v prvi ligi videli motiv, cilj, dokazovanje. Trenerski štab je temu sledil, potem pa nekje med Mariborom in Dobom izgubil kompas, ki ga niso več našli. Ga bodo? To prepuščamo prvoligaškemu razporedu.

Marsikdo bo zatrdil, da so našteta imena mladih premalo za prvo ligo. Že mogoče. Ampak: so obstoječi stari mački kakšno jamstvo za prihodnost in sedanjost? Če Stojnič v kazenskem prostoru podre "cimra" s priprav, ko je bil še v Velenju, me to samo prepriča, da smo zmotljivi vsi in preprosto zaključim, da je bila opredelitev strokovnega vodstva (beri: trenerja, ki povsem obvladuje sceno) še enkrat več kaznovana v praksi. V četrtoligaški Cerknici pa - tako trdi gorenjski nogometni delavec, ki je tekmo videl in ni Triglavan - se je "naš" Lidjan krasno ujel v srečanje. Ker je igral s sebi primernimi. In bil na njihovi ravni. Žal: ne edini, da fantu ne bi naredil krivice. Zato je logika športnega vodenja ekipe v prvi ligi vedno usmerjena k različnim ciljem. Hudič je, če ne znaš ne ciljev, ne rezultatov predstaviti kot - nogomet, ki ga ljudje pridejo gledat! Se vidimo v nedeljo, eni ne odnehamo...