Kdo je pripeljal dva nesrečna zelena zmajčka brez zob v orlovo gnezdo? Morda "Joža z vrečko"!? Ne, športni direktor Robert Misja in trener Siniša Brkić (zasluge si nerazdelno lahko delita po želji)! Zdaj gresta! Kdo? Misja+Brkić? Ne, zmajčka, ki ne bruhata ognja ampak sta največji poraz Triglav do zdaj. Ne zaradi dveh mladih fantov, ki nista ničesar kriva. Zaradi tega, ker je Triglav v Dobu izgubil prvo ligo in poštenje zaradi laganja (Misja+Brkić???) lastnim igralcem, zdaj pa dokončno kredibilnost kluba, ki ve kaj hoče in uveljavlja nek svoj koncept. Fanta nazaj med močvirnike, naša dva pa glavo v pesek? Ali pa je to morda strokovni pristop, ki so ga bili deležni Gaberšček, Košnika, Romič, Burgar, Zornik, Pirc ipd itd (malo morje jih je, žal). Pomislite: laganje igralcem je nagrajeno s tem, da pobegli zopet predstavlja nosilca igre - nesposobno kadrovanje pa s tem, da se odgovorni gredo skrivalnice. Konec dober, vse dobro?

Uničevanje nogometašev je del procesa selekcije. Daleč od tega, da v mojem času ne bi naredili napak in koga po krivici zaradi slabe presoje odslovili. A se je vedelo, kdo je pod to podpisan in nikdar nisem skril svojega početja za koga drugega, ob kritiki umolknil ali uvedel cenzuro kot jo je naš klubski Čaušesku iz leta 2012! Problem strokovne presoje je tu še najmanj kar je sporno: če si v Lidjanu, Topiću, Diallu etc. prepoznal okrepitve, potem tvojo strokovnost poznamo in občutimo! Ne bom pozabil, da je bil gorenjski branilec najprej Jaap Stamm, nato pa zrel za tretjo ligo - vse v enem mesecu. Je pa nekaj zanimivo: bolj ali manj nedotaknjeni ostajajo igralci, ki imajo skupni imenovalec (vsaj večina). In ta ni nogometni, da se razumemo...

Odsloviti dva mladinca je šala mala. Pripeljati jih pa neumnost. Lagati svojim nogometašem in javnosti je športno in človeško nevzdržno. Potem pa umolkniti kot da nič ni bilo pa je sramota. Triglav je postal ujetnik predsednikovega strahu pred kritiko ter nogometnih manipulacij. Iskreno spoštovanje do igralcev, ki gredo skozi ta labirint in zdržijo. Ne vsi. Bugi jim je pomahal v slovo, ker poniževanja ni več dovolil. Čestitka za držo - a huda, huda škoda za klub.

Pravijo, da v stiski lahko pokažeš, kdo si in kaj si. Lahko pa se skriješ. Ne za vedno in ne vsakomur , v to sem prepričan.