Veselimo se: denar imajo! Triglav ne bo shiral, denar je tudi za tujce! In to preverjene, izkušene (32 let)! Kar bo šlo skupaj s Pokornom,Stojničem in Ovčino v zvezni vrsti v častitljivih 90 in več let v seštevku. Res je, da Burgar ni bil deležen take "pozornosti", a tudi novemu igralcu nihče ne sme odrekati pravice, da nas prepriča. Je pa to še en znak, kako razmišljajo. Eni bi šli peš v Dob po Klopčiča, drugi pač ne. Zato pa je tako zanimivo. Pa si dovolim še enkrat zapisati (je pa že dolgočasno):

*sezona 2011/12 je bila trda, a obenem prava za uveljavitev domačega jedra iz nadarjenih fantov, ki želijo in hočejo igrati za domač klub (ne bom našteval vseh, a Sever, Šujica, Peternel,Šušteršič zagotovo niso napredovali kot bi morali)

*sezona 2012/13 je tista prava za dokončno oblikovanje moštva, ki bo igralo v prvi ligi in bo sposobno zdržati po materialni in športni plati - tako ravnajo tudi v drugih klubih (nam primerljivi so Celje, Gorica, Rudar, Mura, Aluminij, ne preveč oddaljena sta Olimpija in Domžale, odstopata morda Maribor in Koper). To pa pomeni, da je to leto, ko je treba ustvariti moštvo za daljše obdobje - žal pa "izbrisana" Olimpijina mladinca, Stojnič, naš dragi turist in še kdo to niso (MeserŠmit pa nam je priletele kot slovito nemško letalo med drugo vojno....)

Pa ne, da bi se vmešaval s tem v klubsko politiko. Se ne morem, ker je ni. Ker je to bingo: ne veš, kaj bo kroglica pokazala in pač staviš in upaš na najboljše! Sorčan, Klemenčič in podobni reprezentantje pa v drugih klubih igrajo, pri nas pa so rezerve Lidjanu in podobnim nesrečnim likom! Toda - kdo pa pravi, da tak model ni pravi in ne nosi na koncu zadovoljstva? Kdo pa pravi, da to ni prava pot? Kdo pa pravi, da ni bolje loviti vse mogoče sumljive like (kje je zdaj Diallo, ljudje božji!?) kot pa delati z lastnimi igralci, da bi bili boljši in sposobni sprejeti breme prve lige?

Jaz pravim.