Danes bi sam gospod članski trener Triglava storil bolje, če bi gledal kadetsko in mladinsko tekmo orličev z Mariborom. Videl bi, kaj zmoremo in kako zmoremo. Tudi v teh kategorijah namreč Štajerci govorijo ljubljansko, dolenjsko ipd.: zberejo veliko fantov iz vse Slovenije! Ključno za trenerja Arnola in Bučana pa je bilo, da so njuni taktiki sledili igralci na igrišču. Pri kadetih so gostje prevladovali prvi polčas, nato pa mi vodili skoraj do konca. Bili smo najmanj enakovredni, remi je pravičen - znova pa smo doživeli nekaj res lepih trenutkov. Celotno moštvo s trenerjem vred pa se ni ustrašilo Maribora in po gorenjsko pokazalo, da lahko s pametjo in srcem ter znanjem storimo veliko. Domen Potočnik je znova pokazal, da je "sin vetra", vsi ostali so bili odlični. Točko je prigaral Maribor, ne mi!

Pri mladincih je zvezdništvo štajerske mladine zagotovo še na višji ravni. Res so bili odlični z žogo, a na koncu je Triglav slavil. In to po zaslugi fantov, ki so jim mnogi celo odrekali prihodnost med orlički. Miličevič je odigral odlično tekmo in zabil drugi gol, a tudi Kern in Mlakar sta res poživila tekmo po vstopu v igro. Sorčan je bil kljub (ne)srečnemu golu junak, vsi ostali pa tudi. Dovolim si omeniti Tima Kovačiča (tudi zanj so mnogi že odkimali z glavo....) kot prijetno presenečenje, Gašperja Udoviča in Tilna Klemenčiča pa je gledal tisti selektor, ki je našega nogometaša hladnokrvno prečrtal, ko je bilo treba sestaviti reprezentanco za U17 evropski turnir v Sloveniji - in mislim, da je bila zato naša zmaga v zadnji minuti toliko več vredna.

Nauk zgodbe pa je vedno enak: ko je Triglav pravi, ko izpostavimo naše vrednote, ko igrajo srčni, hitri, agresicvni fantje, se kosamo z vsemi in vsakomur. Tilen Klemenčič pa je tudi tokrat jasno in odločno pokazal, da bi danes, v letu 2012, v marsikateri prvoligaški ekipi sedel vsaj na klopi. Ampak: tam sta do včeraj sedela Topič in Lidjan....