Takole smo najavili direktorja PG, ko je zasedel funkcijo...

V zgodovino teatra v Kranju bo šel z dejanjem brez primere: s programa je snel predstavo Rudija Šeliga in namesto nje uprizoril Zadnji naj ugasne luč - tekst ki naj bi nastal na vajah za Šeligovo predstavo, ki je izginila s sporeda....Novotarijo je podpisal režiser, ki na tale svoj račun ni prejel niti centa - kam ga je?

Ko smo vprašali direktorja Novaka, nam ni želel odgovoriti o honorarju iz javnega denarja javne ustanove za mladega režiserja. CELOTNI STROŠKI SO SICER ZNAŠALI 43 000 EVROV ZA OSEM PONOVITEV PREDSTAVE, KI NI PUSTILA VEČJIH UMETNIŠKIH VTISOV, ČE SI DOVOLIMO POVZETEK OCEN TISTIH, KI SO JO VIDELI.

Ob izbrisu predstave Rudija Šeliga smo lani pisali vodilnim v svetu, občini. GOSPA ANA ČERNE JE SOPROGA PODŽUPAN, KI "POKRIVA" TUDI KULTURO JANEZA ČERNETA IN NAM NA JAVNO PISMO NI ODGOVORILA. Svet zavoda pa odobrava, da direktor Novak v gledališču kjer je direktor - torej odločevalec - odloča tudi o najemu umetnika Novaka in mu na njegov s.p. račun izplačuje honorarje....

Včeraj zvečer je dramatik, častni občan Kranja, pokojni Rudi Šeligo znova bil prisoten v slovenskem gledališkem prostoru z uprizoritvijo Čarovnica iz Zgornje Davče V NOVEM MESTU. Tam je bil tudi njegov sin, Aleš Šeligo, ki vodi po očetu imenovano fundacijo. Želel jo je iz Ljubljane premestiti v Kranj, a mu to ni uspelo: zanimanja v rojstnem mestu Rudija Šeliga ni bilo v izobilju, denarja pa malo ali nič. Pomislek: med tem smo na cerkveni zemlji zgradili Park slovenske himne, ki je popolnoma prazen sam sebi namen - za pevko na požrtiji kranjske elite pa tudi ne zmanjka evrov.

SEVEDA SO NAŠTETA DEJSTVA ŽAL DEL DANAŠNJE PODOBE PREŠERNOVEGA MESTA. KJER DIREKTOR JAVNE USTANOVE S TEM, DA NOČE RAZKRITI PODATKOV HONORARJA NAJETEMU REŽISERJU, SAMO POTRJUJE, DA DELA KAR HOČE. KONEC KONCEV TUDI NJEGOVO DODATNO PROSTOČASNO AKTIVNOST V TEATRU KJER O VSEM ODLOČA, "POŽEGNA" SVET ZAVODA....NE, ŠELIGA VERJETNO NISMO DOSTOJNI....Pa so mu pompozno postavili kip v gledališče kjer zdaj umaknejo njegovo predstavo. Ti provinca, ti...

Čas teče, takole so Šeliga slavili 2006....zdaj Kranj ni zmogel najavljene uprizoritve, Novo mesto pač.....