V četrtek popoldne so k bogato obloženi mizi sedli tisti,ki smo jim mi plačali pojedino. Za to imamo dovolj dokazov in to se ni zgodilo prvič. PRED VRATA TEGA RAJA ZA BOGATE PA JE KLEMEN MALOVRH (ALI KDORKOLI OD NJEGOVIH NADREJENIH...) POSTAVIL VARNOSTNIKA. A tega ne bi smel oziroma bi za to moral imeti ustrezno pokritje. Preprosto povedano: moral bi dogodek organizirati tako, da bi požrtija dobila legalen prizvok. KAJ O TEM PRAVI POLICIJA KJER JE PRIREDITVE TREBA PRIJAVITI?

Dolga miza je bila torej "zaseben dogodek"? Čigav: Klemena Malovrha, župana Rakovca in mestne oblasti, stranke SD ali...? JE MOGOČE JAVEN PROSTOR OMEJITI Z VARNOSTNIKOM KRANJČANKAM IN KRANJČANOM BREZ USTREZNIH DOVOLJENJ IN MIMO PRAVIL?

Tudi UE Kranj /torej država.../ nam je lepo odgovorila, da dogodek ni bil prijavljen kot prireditev. Vprašanja, ki jih bomo prej ali slej razrešili:

*Dolga miza je bil zaseben dogodek, plačan z javnim denarjem ?

*Dolga miza je bil dogodek kjer je nekdo omejil dostop na javen prostor vsem, razen izbranim?

*Dolga miza je bil dogodek za elito povabljenih, enemu mediju pa je bil vstop prepovedan?

.

Ob tem pa še pomisleki in seveda vprašanja, ki so namenjena vsem občankam in občanom?

*če je gostija za naš denar, se lahko skrijejo za varnostnika in črno prevleko čez vrata?

*kdo omogoča take dogodke iz proračuna davkoplačevalcev Kranja in kdo je "zaprl vrata"?

*smo zopet v času, ko se gospoda masti, da teče od ust, raja pa zunaj cedi sline?

Naša oblast si je 7.9.2023 privoščila tudi estradni vložek v obliki ene od najbolje plačanih pevk. Komu je pela? Pela je eliti tistih, ki so ob tem imeli polna usta dobrodelnosti in ogljičnega odtisa in - lokalnih dobrot, jasno. JE TO V INTERESU TISTIH, KI TO OBLAST PLAČUJEMO? V MOJEM NE.

Miran Šubic, ki ne dovolim, da mi nekdo zapre javni prostor moje občine za to, da se tam odvija požrtija, ki jo jaz plačam.....