Mohor Bogataj si je zaslužil nekaj dni miru, nato smo mu začeli gledati pod prste. Ker je ravno čas za "kulturne teme", si poglejmo nekaj dosežkov v mestu kulture, v Prešernovem mestu. Eno leto namreč že čutimo, zaznavamo "mohoričico"! Rezultati niso povezani le z županom, a žal je tudi mestni svet področje, ki naj bi ga obvladoval!

Prešernovo in kulturno mesto je tako v tem letu odslovilo Ivano Djilas, ker je - brez sprenevedanja - preveč tuja in premalo domača. In ni postala direktorica Prešernovega gledališča, zgražala se je vsa kulturna srenja v Sloveniji. V tem mestnem svetu so intelektualci, bivši in sedanji direktorji, poslanci, politični in drugi veljaki. Enako discipliniranoso izločili dr. Lilijano Žura, ki ni postala direktorica zdravstvenega doma. Razlog? Ga ni. Naredila kaj slabega? Ne. Morda le to, da si je drznila kandididati ob protikandidatki, županovi soprogi. Prešernovo mesto se je proslavilo z obema dogodkoma na seji mestnega sveta.

Nekoč so mu želeli reči tudi mesto športa, a Kranj je ostal mesto športnih zdrah. Zato nimamo po 50 letih niti enega grelnega telesa niti ogrevanja v slačilnicah in kopalnicah "paradnega mestnega objekta", ki ga je ta (in vse prejšnje) oblast načrtovala kot "regijski vadbeni center"! Koalicija župana Mohorja Bogataja je zadevo pospravila v arhiv "bo, ko bo, če bo" in navedla razlog, da ni denarja. Pač pa ga je bilo dovolj za vsaj sporne poravnave kjer se kje potem najde tudi ciprsko podjetje kot možna končna postaja teh početij. Konkretne posledice? Triglav lahko v prvi ligi osvoji 100 točk - licenca za tekmovanje bo vedno odvisna od dobre volje NZS. Brez razsvetljave, ni prve lige. Tribuna v Športnem centru pa ostaja model razmišljanja mestne oblasti.

Med tem so ukinili varnostnike otrokom na osnovnih šolah, ker si je direktor uprave (bivši policist) tako zamislil. Pustimo ob strani, da država dvomi, če je bil sploh zakonito zaposlen (pogodba je sporna), to ga pri skrbi za varnost otrok ne moti. Vse to in še kaj so samo fragmenti, ki debelo pokrijejo "dobre stvari"! Katere dobre stvari smo od sedanje oblasti pozabili navesti? Morda kadrovanje v Komunali, ki je že podružnica mestnega sveta?

Kakšno kulturo nam je torej prinesla "mohoričica", ki jo beremo leto dni? Odgovorite sami.