Norost včasih nima meja. Ko smo "pridobili" zimsko univerzijado, sem pomislil, da se nekdo dela norca iz nas (beri: Maribor iz vse Slovenije ipd.). Kulisa je bila res lepo vidna - dobiti popolnoma nezanimivo prireditev in na državne stroške Mariboru z okolico zgraditi od skakalnic do ledene dvorane za curling ali kegljanje na ledu! Danes piše šef organizacije Tone Vogrinec novemu premierju Janezu Janši "zadnje pismo"! Ne piši, Tone, bo dovolj. Ko si hotel ministrirati v sporu Maze - SZS, si izpadel smešen. V tvojem času pa se je rodil odhod Mateje Svet, da ne pozabimo. Tone, lahko te Janša (politično na sicer drugem polu) tudi usliši, a mi ne smemo pozabiti tvojega podjetja Tovo, ki je v preteklosti - na primer - tržilo Planico tako, da je šel denar sponzorjev najprej na tvoj račun, nato pa proti dolini skakalnic. Vmes se ga je pa kar nekaj izgubilo. Vse zasluge za smučarijo imaš, univerzijada pa je samo še en poskus, da lepo dodaš kaj "penzjončku", ki ga prejemaš. Tone in vsi Toneti te univerzijade, čim prej sporočite, da se umikate in dokažite, da razumete ves nesmisel zgodbe, ki je bila od začetka Sloveniji podtaknjena.

Nekoč je prišel iz Nemčij ali od kje že vaterpolski šef Jože Jenšterle in Kranju povedal veliko novico: organizirali bomo evropsko prvenstvo v vaterpolu. Smola pri tem je bila, da je bilo treba vložiti lepe denarce v nov bazen. A prednost velika: bazen smo potrebovali (malo manj luksuz z reflektorji ipd.), končno smo ga dobili. Pustimo ob strani sramotni finale EP in poboj navijačev Srbije in Hrvaške v Kranju, bazen je ostal. Torej je vse imelo smisel?

Kot je imelo smisel prvenstvo Evrope za nogometaše do 17 let. Če bi Kranj prenovil (samo) tribuno, bi gostil prvenstvo, nujne so tudi luči za nočne tekme. Župan je to (pred pričami) obljubil, nato pa (pred pričami) obljubo požrl. Še dobro, da ne bomo kot univerzijada s problemi in brez objektov? Mogoče: a je slika drugačna. Mi tak objekt hočemo, ker so v starem podgane in kopalnice iz časa koncentracijskih taborišč. Pa ga še dolgo ne bomo imeli, luči nad nogometnim igriščem tudi ne. Juhej, smo torej boljši od univerzi jadnega Maribora?! Ki je, mimogrede, prestolnica kulture, Kranj pa prestolnica pozabljene provincialne miselnosti.

V Kranju Tone ne bi mogel nikomur pisati. Ker nima smisla. Ker nam ni šlo za kegljanje na ledu, ampak za to, da bi se na toplem oblekli v športno opremo in v človeka dostojni kopalnici umili. Preveč? Za to oblast gotovo. Ampak: če Tone Vogrinec piše Janši, potem mi pišimo Grimsu, ki Janši gleda iz... - no, izza hrbta, ki mu ga vedno ščiti. Zagotovo se nas bo usmilil, pri koritu je tudi....

Tragično je, če je karkoli odvisno od nekega pisma in ne od zdravega razuma. Zato se lahko zgodi, da bomo univerzijado imeli, naše tribune pa ne. Logika?