Zima je, led je tu. Ne samo na Čukovem bajerju, še kje. Otroci uživajo, svetniki pa oljijo sklepe (komolec, zapestje, rama), da se pripravijo na novo sejo mestnega sveta v Kranju. Kjer bo na vrsti zopet ledena dvorana. Zanjo na leto Kranj po pogodbi odšteje 250 000 evrov. In svetniki bodo roke pripravili na to, da "požegnajo", da bo tako še naslednjih 15 let do leta 2032. Oziroma: do zdaj smo za led plačevali slabih 100 000 evrov manj, letos bo že po 250 000. Koliko nas je torej to stalo? Izračunano "po kmečko" je drsanje do zdaj stalo EN MILIJON EVROV. Do konca (če bodo svetniki uveljavili kranjski glasovalni valjar) trajanja nove pogodbe bomo za led plačali še PET MILIJONOV EVROV (20 let x 250 000 evrov). Drsanje nas bo stalo 6 (šest) milijonov evrov! Ob tem pa bodo najemniki oziroma imetniki stavbne pravice veselo tržili maturantske plese, imeli v dvorani lokale, trgovine...

Regijski vadbeni center (nova tribuna) bi stal lahko približno enako. S tem, da bi odprl pot za zasebno vlaganje v lokale, trgovine, ordinacije in kar gre pač še pri vsem tem skupaj. Mohor Bogataj je odločil, da je to predrago. Brez enega samega poskusa, da pripelje v Kranj ljudi, ki bi v tak ali podoben projekt vlagali. Od tega kaj imeli. Največ pa bi imel šport, mladi, šolarji, ki bi dobili objekt, ki bi bil v ponos mestu.

Ledena dvorana je samo beg pred posledicami slabih odločitev. Oziroma nadaljevanje branja "mohoričice", ki nas stane vse več. Knjižnica v Globusu je dodala dva milijona evrov zasebnikom in ju vzela mestni blagajni. Zdaj bo dražje tudi drsanje oziroma bomo skrbeli, da se zasebnikom montažna dvorana izplača. Ker so se do zdaj ušteli in stroškov ne zmorejo!? So se preračunali in so slabo izračunali, zato ne plačujejo elektrike in ni ledu, ki pa ga občina - plačuje?

Norostim ni konca. Pet milijonov za to, da bomo drsali v montažni dvorani še 25 let!!!??? Kaj pa če bi se odločili drugače in namesto plačevanja zasebnikom v žepe, vzeli kredit in zgradili pravo dvorano z lastnimi lokali, poslovnimi prostori? Če bi Kranj enkrat zmogel naložbo, ki bo nesporno draga, a obenem bolj smiselna od dejstva, da bomo drsanje plačali 6 milijonov evrov, nato pa bo dvorana "amortizirana", zasebniki zadovoljni in mi - nadrsali!?

Se spomnite skakalnice, ki je stala Kranj težke milijone evrov? Kaj vse se je dogajalo med gradnjo in po njej? In kaj vse je bilo obljubljeno in nikdar uresničeno (od države do občine)? Pomislek kar tako: na Bledu je drsališče bolj ali manj prazno. Najamemo prevoznika in se vozimo nekaj let na Bled ter tam igramo hokej ipd. itd. - med tem pa Kranju zgradimo kar rabi v Športnem centru. Smelo in času neprimerno? Predrago? Če je temu res tako, si montažno drsališče zaslužimo še naslednjih 20 let!