Nisem objektiven, sem pristranski. Nisem o vsem poučen, a nekaj vem. Nisem vpleten, a sem udeležen. Tema je (ponovno?) naš nogometni Triglav. Doživlja enako usodo kot vaterpolski Triglav, ki je pahnjen na športno obrobje, kot košarkarski Triglav (največji rival mu je Šenčur), da o vseh ostalih "športnih okostnjakih" niti ne pišem. Naši so, domači, so - a kot da niso.

Ko je začel usihati celjski nogomet, se je prvi zganil župan. Ko je visel lendavski nogomet, je vsa občina podstavila hrbet. Ko se dogajajo premiki v Murski Soboti, občinski svet potrdi, da bo Mura še tekla v prvi ligi (pod lučmi). In v Kranju? Preverjeno, a naj bo le sum: župan reče enemu od podjetnikov, da morda ne bi bilo dobro biti član UO Triglav!? Župan 30 000 evrov za nogomet pridobljenih sredstev "kanalizira" drugam. Župan sprejme proračun kjer je Triglavu prva liga odvzeta administrativno, če ne na igrišču - ne bo reflektorjev, ne bo prve lige. Šenčur jih (vsaj za drugo ligo) ima!?

Danes bo ponovno vodstvo iskalo rešitve. Tudi skupščino naj bi končno izvedli. In med tem? Truda nikomur ne gre odrekati, a očitno marsikoga le ne bo zraven. Na primer poslanke Alenke Bratušek, ki pa o klubu in dogajanju še vedno veliko ve. Ker jo o tem, da ni plač obvešča njen "vir". Spomnim se, da sva bila nekoč dogovorjena za sestanek (oba člana UO, jaz direktor kluba) in jo je "bolela glava". Sprejel sem opravičilo in - novinarji smo pač tega vajeni - odšel na kavico nekam sam. In glej čudo: tam sta sedela "njen vir" in moja funkacionarska kolegica. Toliko v ilustracijo, da v brezvladju vsak išče svoj izhod, v carstvu slepih pa je enooki kralj, pravi pregovor. In poslanka je zdaj rekla ne članstvu v nogometni vladi našega Triglava. Ne prvič. Zadnjič?

Dvorske bitke me načelno ne zanimajo. Takoj dvignem roko, da je predsednik kluba naš župan. Ali pa podžupanja, ta vsaj na skupščino pride. Ali pa - kdorkoli. Bojim pa se, da je iluzij konec. Da Triglava nihče ne mara. Hudiča: saj mene ni zraven!? Torej najbolj sporna ovira za razcvet odpade! Kje je torej problem in vzrok in vsebina in podlaga in ...? V preprostem dejstvu, da je Triglav mar samo še Triglavanom. Pa še to ne vsem. Nekaterim je mar lastna rit. Zato so "viri" za druge. In imajo več želez v ognju, več scenarijev vrtijo, več rešitev (zase) vidijo.

Slab Triglavan bi bil, če ne bi videl rešitve. Zame je jasna: Triglav mora biti to kar je in ne to kar bi kdo želel. V UO kluba naj gre vsak, ki želi pomagati. Sanjarjenje o evrih je preteklost. Danes visi Triglav na nitki. Ne gre več za to kdo bo vladal, gre za klub. Ima me, da bi "vir" vprašal, če bi delal in bo delal - zastonj. In bi bila resnica o tem, kako radi imamo klub že bližje...