Iz Šenčurja bomo uvozili Pusta. Ne prvič, ne zadnjič. Imajo pač godlo, Godlarje in neizmerno veselje do pustnih rajanj. Jasno: ure in ure in ure so potrebne, da pripravijo vozove in nastopajoče in z njimi veselo komentirajo naš vsakdan. Njega dni se je na enem vozil tudi "Mohor Bogataj", ki je vedno dal dovolj snovi za pustne šale. Zdaj je vse res, verjetno tokrat ne bo junak pustne povorke, ki jo uvažamo iz Šenčurja.

V Šenčurju so nasploh kaveljci: ker nimajo dovolj domačih, pokupijo kranjske športnike. In tako so konkurenčni v košarki (ostali sicer neslavni rekorderji prve lige brez ene same zmage) kjer so uspevali kranjski trenerji in igralci. V nogometu je podobno - cela kopica Kranjčanov tam brca žogo. In še: v Šenčurju imajo tudi razsvetljavo na glavnem igrišču in nogometni šotor za najmlajše. V Kranju tega nimamo, ker je predrago.

V Šenčurju pa so tudi na slabšem. Imajo premalo afer. Preprosto zaostajajo za Kranjem. Prepustili so nam prednost in prvenstvo na tem področju. Zato pa so krivi svetniki in župan, ker ne izplačujejo milijonskih poravnav za - lastne grehe. In tako je v Šenčurju preprosto dolgčas, ker se premalo kregajo in premalo mašijo v žepe kar se pač v žepe tlači. Zato imajo Godlarje, ki privabijo tisoče obiskovalcev in jih za Pusta izvažajo še v Kranj.

V Šenčurju imajo poslovno cono, da jo je veselje pogledati. Ogromno trgovin, lokalov, podjetij, poslov. In v Kranju je nimamo. Ker nam župani vsi po vrsti razlagajo, da jo bomo imeli. Imamo pa cel kup območij kjer je umrla kranjska industrija in so zdaj prava sračja gnezda vsega, kar pač tam ljudje počnejo. Bolje, da kaj počnejo, kot da je prazno.

Enkrat bi morali vsi, ki tako vneto berejo kranjsko "mohoričico" na izlet v Šenčur: svetniki in uradniki in še kdo. Da bi videli, kako drugod marsikaj znajo, zmorejo in tudi naredijo. Brez hudih prepirov, brez političnih in drugih zdrah, brez sumljivih poslov in zakulisnega dogajanja.

Slišal pa sem tudi nekaj čudnega. Šenčurski župan v pisarni ne toči viskija. Čudak! No, vsaj nekje jih še premagamo. Na zdravje!