Spletna "kranjska trma" je stara dva meseca. Vmes se je zgodilo marsikaj. Zlasti ni bilo težav z novicami iz kranjskega okolja, ker je dogajanje res pestro. Zdi se mi, da je "črnih novic" preveč, a je tudi res, da zanje skrbi zlasti mestna oblast. Ovaden je župan in to ne le s strani občana, tudi s strani policije kar je vsekakor novica, ki je potrdila tudi precejšen del vsebine naše "trme"!

Trma si ne lasti monopola nad ničemer, a smo marsikaj napovedali dolgoročno in točno. Je mogoče napovedati, kdo bo postal pomočnik direktorja javnega podjetja dva meseca preden je imenovan? O tem boste v prihodnjo "kranjski klobasi" prebrali več. Vse to me prepričuje, da trmarjenje ni le "egotrip" posameznika, ki bi vsem solil pamet ipd. Mogoče je kritike preveč, v naši trmi pa smo se spomnili štirih desetletij od igralskega prvenca Marine Urbanc, drsali na Čukovem bajerju, srečali pisatelja Jančarja in kot dediščino nogometnega Prehitka na Triglavovi klubski strani ohranili tudi rubriko in vsebino.

50 000 klikov v dveh mesecih je začetek, kakih 200 bralcev redno je začetek. Zdaj bo potrebna odločitev, kam trmo usmeriti - v reden, stalen medij o Kranju in vsem kar se nam dogaja, ali pa bo vse le muha enodnevnica, ki prileti in odleti brez sledu. Jasno je, da "kranjska trma" še ni izkoristila številnih možnosti - odzivnosti, tržnih priložnosti, kontaktnih oblik in je zato nedorečena, nepopolna in še vedno v "poizkusnem času". Nekaj pa je zagotovo res: v mnogočem smo izvirni, rubrika "tukaj in zdaj" skuša beležiti zanimivosti in dogodke dejansko sproti. Manjka pa nam še marsičesa, daleč smo od želenih ciljev po vsebini, obliki.

Tistim, ki so s trmo od začetka, hvala. Tisti, ki se ob njej jezite ali pa jo odobravate, ste največ pomagali. Preprosto zato, ker je - o tem pa ni dvoma - število bralcev naraščalo brez sleherne reklame in brez sleherne pozornosti drugih medijev do trme. Zagotovo je to trmarjenje premalo za končen vtis, a odločitev bo treba sprejeti. Trma je "one man band" kot se temu reče in v izredno zadovoljstvo mi je bilo in mi je, da z njo počnem nekaj, kar mi daje zadovoljstvo. Ne nad izdelkom, ne nad vsemi okoliščinami, trma namreč prinaša nekaj, kar je meni in trmi težko zanikati, odvzeti, preprečiti: nisem tiho, ne molčim, ne "požrem dol" vsega, kar se pač dogaja okoli mene.

Trma je po dveh mesecih naredila korak naprej. Zdaj jo čaka hoja ali pa - mirovanje.