Stranpoti našega župana in njegovega odvetnika bo presojalo tožilstvo, morda sodišče. Policija pravi, da za zapravljenih 620 000 evrov našega proračunskega denarja ni imel pooblastil. Kaj so skuhali mojstri v petih dneh v županovi pisarni, je jasno. Poravnali so se v sporu kjer naj bi bila po Mohorjevih izjavah v ospredju korist občine, a denar je šel na račun njegovega najožjega sodelavca. Ki vsak mesec potegne pet jurčkov za to, da (tako?) svetuje. Komu in kaj in zakaj? In še bolje - za koga?

Če je Mohor ovaden in če je Gnilšak sostorilec, smo mi obsojeni. In to na štiri leta, nepogojno. Kdo je za to kriv? Kdo s kemičnim in drugim čiščenjem čisti vse, kar se dogaja na Slovenskem trgu 1!? Ponovno opozarjamo, da je "županov sodelavec" tisti, ki mu je nekoč najbolj goreče kazal vrata in se vedno oglašal "v zaščito predpisov" - bivši tožilec Stane Boštjančič!!! Njegov zagovornik je borec za prave moralne vrednote in gromovnik državnega zbora - poslanec Branko Grims, SDS! Kakšna korist vodi v združbo s tem županom Stranko za napredek krajevnih skupnosti in Jožeta Lombarja, pokaže Supervizor. Tam lepo piše v številkah, kako svetnik Jože dobro posluje z občino. In LDS in SLS in Desus? Kot bi rekli v šahu: kmetje na šahovnici kjer so v igri drobne koristi, kosti z bogate mize.

A zadeve gredo naprej. Obsojenih je 50 000 ljudi, ki morajo "dol požreti" kar so sami skuhali. Jaz nisem, odkrito zapišem. Raje bi pojedel glasovnico kot jo spustil s tako obkroženim kandidatom. Ker se pri Mohorju Bogataju vedno začne in konča z denarjem. Ne njegovim, našim. Ker vedno zasmrdi po umazaniji takrat, ko nekdo nekaj dobi. Ko se dogajajo kupčije za hrbtom in s scenariji, ki prej ali slej pridejo na dan.

Vsi imamo grehe, je lep zaključek. Nihče ni za to, da prvi vrže kamen. Vsi smo delali in delamo napake. Vsem se da pokazati kaka packa, madež, nesposobnost in tako naprej. To drži. Po čem se torej od nas razlikuje Mohor Bogataj? Takole mi je povedal nekdo, ki je z njim sedel za mizo: "Pravi, da mu je v bistvu vseeno. Da čaka penzijo in da bi rad preživel dobro vsa štiri leta. Delajo pa naj drugi, če hočejo." Resnica? Natolcevanje? Zlonamernost? Ko spremljamo, kaj vse naš župan počne ali pa česa ne počne, si zapomnimo njegove oprode, sodelavce, partnerje. Ker Mohor ni sam, je del zgodbe, ki se ji reče "kranjski zapor za 50 000 ljudi"! Ujeti smo z njimi in z njim v zgodbi, ki samo dokazuje, da je demokracija lahko tudi huda, huda šola. V Kranju ponavljamo prvi razred in znova imamo istega učitelja....