Juhuhu, kranjski mestni svet in s tem naša oblast imata nov parček. Zaljubljen? Saj je pomlad! Se razumeta? Kako pak, saj sodita skupaj! In kako sta se našla? Z vseh vetrov, a srce in še kaj pač vleče skupaj. To sta onadva, to sta Alenka in Lojze.

V svetu sta namreč oblikovala novo svetniško skupino - Pozitivna Slovenija. Ki na volitvah v mestni svet ni sodelovala, ker je - ha,ha - še ni bilo na tem svetu. In je bil pozitiven takrat samo Zoki, ki je v Kranj prišel podpret takrat še Hermino Krt v njeni županski bitki. Pa ni šlo ne Hermini in kasneje ne Zokiju. Hermine v politiki sploh ni več, pospravila je igrače in na drevo ... smo rekli včasih. Zokija ni v parlamentu, a tam sta "čudežni parček" Alenka in Lojze.

Prej sta seveda menjala partnerje. Pa nič osebnega: politične. Kot spodnje hlače. Danes sem v tej stranki, jutri v naslednji, da sem le zraven. Ker je meni nekoč gimnazijski profesor, ki sem ga spoštoval, dejal: "Svinje se menjajo, korita ostanejo!" Takrat še nisem vedel in dojel, kako prav je imel. Alenka in Lojze pa to vesta in sta po Zares in LDS in Listi Hermine Krt in kajjazvemkateri stranki, listi, opciji še, pristala v skupnem objemu. Da bosta načelna? Jasno, kot do zdaj. Konstruktivna? Kako pa si sploh lahko drugačen v opoziciji, kenede...?

Pustimo zdaj ob strani dejstvo, da povprečen Kranjčan ne pozna ne Alenke, ne Lojza. Če pa bi komu naložili nalogo, da hitro zdrdra kje sta že vse (politično) bila in kje sta, bi bil verjetno vsak v zadregi. A to ni nič narobe, je legalno in legitimno. Preprosto greš, da ti ena stranka ne utesni duha. Pristaneš v drugi. Ni prava? Ni problem, gremo v tretjo in tako dalje do srečnega konca.

Kje je srečni konec za take ljudi? Da nas osrečujejo in spametujejo. Ker mi se držimo ene stranke (ali pa še bolje: nobene), ene opcije, enih načel. Zato pa smo tam kjer smo: stopicamo na mestu. Lojz in Alenka pa hitita naprej kot čebelice pomladi. Zdaj tu in zdaj tam nabirata med in ga marljivo nosita - kam že? K meni ne. K tebi? Ne? No, potem pa morda kar k sebi. A nič slabega o tem, vsak ima sebe najraje. Zato sta za skupaj.

Alojz Potočnik in Alenka Bratušek sta najboljši par. Žal.