V maju bi morale biti v Kranju kamere Eurosporta, nova tribuna polna, luči pa bi svetile na igrišče kjer bi potekalo prvenstvo nogometašev do 17 let. Evropsko! Če bi verjeli zagotovilom župana Mohorja Bogataja na skupnem sestanku lani pomladi, seveda. Pa ne bo nič od tega. Le župan. Na žalost. In podžupanja. Na žalost. Denarja ni - to je bil odgovor glede "odložitve" rušenja in gradnje nove tribune. Po pol stoletja Kranj ni zbral denarja. Zbral pa ga je za drug, drzen načrt: v zasebne žepe za najem hoekjskega drsališča v 20 letih zmetati 5 milijonov evrov. In rezultat? Po vsem tem času objekta nimaš...

Prva liga se lahko igra v večernem terminu. Če želiš obisk in imaš luči. Kranj jih nima in jih še ne bo imel. Zato je prva liga zdaj dlje od Nafte (ta beži samo štiri točke). O njej bodo odločali v Ljubljani. In tam so gospodje, ki so Triglav 2011 skušali vreči iz prve lige. In zdaj nas imajo v rokah. Tekmovanje vodi in o licenci odloča (tudi) en človek. Andrej Zalar, unikum slovenskega nogometa. Uradnik, ki obvladuje skoraj vse. In kdo mu je enak ali hujši? Predsednik združenja prvoligašev Branko Florjanič. Ki bo predsednik samo še en dan ali pa v - neskončnost. Če ga zdaj ne bodo zamenjali, potem nam bogpomagaj! Tega smehljajočega nesposobneža sem res vzel kot naravno nesrečo za nogomet. Pa ne, da je tako škodljiv - preprosto je sam sebi namen. Ko sem še bil član te druščine, so se muza hrbtom vsi smejali in posmehovali, odkrito sem mu nasprotoval samo jaz. Ampak: mene se je znebil, tu ni več problema. Jutri bodo odločali prvoligaši o prvoligaškem predsedniku, ki je merska enota za nesposobnost, za stagniranje in inertnost in za pasivnost.

Če imamo tako prvo ligo, si jo Kranj zasluži? Je vreden naporov športnikov v hokeju (prvoligaš med petimi, šestimi klubi), vaterpolu (prvoligaš med petimi klubi), ženski košarki (peščica klubov), odbojki (edini šport, ki zdrži neko resno športno presojo in primerjavo)? In ali je vreden - nogometnega prvoligaša in prve lige? V slačilnicah iz časov koncentracijskih taborišč, v kopalnicah s podganami?

Vse to pišem, ker je vse to močno povezano. Ker imamo župana, ki se zlaže, kaj vse bo naredil in ne naredi nič. Ker imamo podžupanjo, ki se ljudem zlaže na skupščini. Ker imamo športno mesto brez športa. Združenje prvoligašev bi moralo imeti sedež prav tu, v Kranju. Ker smo idealno okolje za to: vse je nekako na pol, nedorečeno, zlagano, navidezno...in vse je nekako v slogu "briga me"!