Turbulentno leto 2011 se ne bo ponovilo, Triglav ima licencko za igranje v prvi ligi tudi v naslednji sezoni. Glede na to, da je Mura in Nafta nista dobili, je zgodba torej jasna in ovir za igranje v prvi ligi ni. Seveda: zdaj bodo čez Muro napeli vse sile, da vsaj eno ali obe licenci dobijo - a je zgodba malce drugačna in Triglavu ni podobna (vsaj do 31.12.2011 ne): obakluba sta dolžnika, dolgovi so se samo kozmetično pokrivali in prikrivali in odrivali, Triglav pa je od leta 2003 dalje začel s finančno sanacijo in v prvo ligo vstopil in obstal brez centa dolga. Verjamem, da bo sedanje vodstvo to znalo ohraniti in zato vse dobre želje veljajo tistim, ki se borijo za vsak cent.

Ni pa slabo še enkrat spomniti, da so nas že lani spremenili v "afero" tisti, ki so bili prvi poklicani za zakonito delo in delovanje organov kot je licenčna komisija, komisija za pritožbe ipd. Kot je dr. Rajko Pirnat ugotovil (ugovarjal pa nihče iz NZS ali sploh kdorkoli), so Triglavu licenco odvzeli na nezakonit način in vse ostalo je bila samo posledica dejstva, da so bili za vsem tem ljudje, ki tega niso hoteli priznati ali niso znali dojeti, da so iz lige skušali odstraniti klub, ki si tega ni zaslužil. Neskromno pri tem dodam: ves ta čas nisem poteptal svojih načel, nisem se pustil odstraniti politično iz nogometa in nisem odnehal s pravno in osebno bitko za pošteno podobo dogajanja v maju in juniju 2011.

Zdaj Triglav licenco ima in prav je tako. Lahko smo še tako ubogi in lahko še tako grešimo, bistvo kluba je drugačno od tistih, ki mesece (kot v Murski Soboti) ne plačajo nič - a obenem obljubljao vse. In Lendava je še starejša in bolj žalostna zgodba o "pticah selivkah", ki so za drage obljubljene denarje prihajale in se je dogajalo marsikaj tudi z rezultati. Triglav ima drugačno vsebino: lasten kader in lastno pot, ki bo očitno letos nagrajena. In kdor ne zmore tega dojeti, sprejeti in tako delati, ima na tribunah lahko x 000 gledalcev, nič ne pomaga: treba je trošiti toliko kot imaš.

Verjamem, da smo sposobni tudi na igrišču dokazati in pokazati, da naš koncept deluje v praksi. Da je Triglav zlastnimi igralci sposoben igrati bolje v prvi ligi. Vendar pa bo za vse to potrebno še več pameti, še več poguma in odločnosti. Kdor odloča, se zameri in daje v zobe drugim. To poznam. Kdor pa je le kimavček in kdor streže le lastnim interesom, nima ugleda ne v življenju nasploh, še manj v nogometu. Zato je licenca prava stvar, odločanje o danes in jutri Triglava pa ne sme biti prepuščeno improvizaciji, omahljivcem in duhovni povprečnosti. Bitka je dobljena, zdaj nas čaka ....