Triglav je pred dnevi bojda imel skupščino kjer smo dobili novega podpredsednika. Do zdaj ga namreč klub ni imel. In ker ga ima, smo doživeli tudi njegovo "inovacijo", ki nas sicer lahko stane tudi lepe kazni: pod tribuno je organiziral bife! V prostoru VIP za vabljene in goste je lahko vsakdo kupil svoje pivce za živce po zaslugi "bifedžije" s kravato! Triglav je tako potrdil, da je vaški klub kjer se vse vrti okoli bifeja. Kdo je pripeljal prodajalca pijač in kdo je ukazal, da se prostor za goste (novinarje, predstavnike gostujočega kluba, sponzorje) spremeni v bife, ta Triglava ne razume, ni razumel in ne bo razumel. Oziroma: sili nas, da ga razumemo kot vaški klub z bifejem...

Če smo torej spremenili statut, smo dobili bife. Toda Triglav se ne vodi v bifeju - vsaj nekoč je temu bilo tako. In če smo se na igrišču borili za prvo ligo, smo pod tribuno sporočali: mi smo "za pir in klobaso" sistem, za veselico! Konec koncev: namen je v tem, da v klub pride kak evro, ali ne? Pustimo ob strani do zdaj veljavno prepoved točenja pijač znotraj ograje Športnega centra. Pustimo ob strani zlorabo prostora za goste. Gre preprosto za dokaz, kam gremo in na kakšen način.

Take stvari nas morajo prepričati, da nas AC Milan ne bo več gostil na Via Turati. Kajti Triglav tudi prej ni bil bogat, še bolj reven je bil kot zdaj. A nismo ob stiski z evri nastavljali novih ljudi za prelaganje papirjev in tudi bifejev nismo dajali pred nogomet. Nogomet z vsebino. In te je vse manj. Dob je bil torej streznitev in je zato bife prav prišel komu, da utopi žalost. Kajti za bife smo našli "ekipo", za igrišče pač ne. Kaj se je izkazalo pod bifejem? Da smo še enkrat več v odločilnih trenutkih pokazali obraz anemične skupine fantov, ki v sebi nima te sposobnosti, da bi odigrala odločilno tekmo vsaj zase, če ne za klub, občinstvo....!? Moram reči, da je med njimi nekaj fantov, ki so tega sposobni in so hoteli tudi danes. A niso vodeni v to smer. Ne dajejo od sebe nekaj več za nekaj več. Ker je med njimi skupina povsem nogometno nesodobnih igralcev in osebnosti, ki imajo nosove za vsako malenost v travi, živijo v lažnih iluzijah in je Dob za to prava šola. Ker je še ena tekma, si želim, da zmoremo "salto mortale", a opozoril je bilo dovolj.

Spomnim se sestanka pred kakimi osmimi meseci. Vprašal sem, zakaj igramo tako slabo in zakaj je pristop tak kot je bil. Odgovore sem dobil - na igrišču. In niso me prepričali, danes pa sem bil žalosten.Za Triglav. Za vse, kar smo delali dolga leta. Po dolgem, dolgem času sem namreč na tekmi mojega kluba opazil - "divji bife a la podpredsednik" in ne česa lepega na igrišču.

Ugriznil se bom v jezik v sredo ob 18.45. Z veseljem.