Kranj in prva liga? Ja, smo prvoligaši po tem, da župan v nekaj dneh "izpelje" bistro akcijo, vredno 600 000 evrov in se poravna v sporu tako, da gre denar na račun njegovega svetovalca, odvetnika in avtorja kranjske politične koalicije.

Ja, smo prvoligaši po tem, da zmaga na volitvah župan brez stranke (leta in leta ni imela ne skupščine, nima ne izvoljenih organov...) in brez programa (bom ljudski župan = program?), ki ga podpirajo skoraj vse politične stranke! To je ogledalo stanja duha v mestu kjer točno leto in pol po izvolitvi nismo naredili nič novega, opozorili nase z rešitvijo kakega mestnega problema ipd. Edina megalomanska naložba je komunala kjer so(v javnem podjetju s tega področja) - glej naključje - zaposleni po novem vsaj trije svetniki dveh vodilnih strank.

Ja, smo prvoligaši po tem, da umirajo dobesedno vse dejavnosti, da v mestu ni ne kritične inteligence, ne mladostne energije. Šefica opozicije po polomu v političnem okolju odneha, vsi ostali pa se vklopijo v sivino kjer so lokalni mediji lakaji, gospodarstvo živi svojo zgodbo, politika je brezbarvna in anemična.

Ja,smo prvoligaši po tem, da je "prva liga" (gorenjski trojček je bil državna blagovna znamka) dobesedno opustošila Kranj in njegovo širše okolje - propada Merkurja in Save sta legendarni početji v času, ko so se ti ljudje trkali po prsih kot največji poslovneži - predavali drugim, postajali šefi dobrodelnih organizacij, častni konzuli in kar je še tega. Za njimi je ostalo stotine milijonov, ki so izpuhteli v zrak.

Ja, bomo prvoligaši vsaj v nogometu, da bo zmaga revščine bolj očitna. Kajti vsa ostala prva liga je za eno samo žalost (vsa čas dekletom v košarki in odbojkarjem). Športi z množicami pristašev (tudi v slovenskem omejenem okolju) so na Gorenjskem sesuti. Hokej na Jesenicah, rokomet v Škofji Loki, košarka v Kranju so dokazi za to. Jutri bomo potrjevali teorijo, da si ta Kranj tako dobrega kluba dejansko ne zasluži. In počasi tudi ta klub postaja del "politične in družbene stvarnosti": začenjajo se gnili kompromisi, cenzure javne besede, lakajstvo oblastnikom. Morda je to jamstvo celo za uspeh, a ob tem se človek samo prepriča, da se neznosni smrad po gnilem širi tudi tja kjer ga do zdaj ni bilo. V bitki za prvo ligo zato na igrišču ne bo dobljena zadnja bitka. In če so vse ostalo napisano omogočili ljudje, ki tu živimo - sam na to ne pristajam. Iskreno pomilujem (pa začnimo v Triglavu) vse, ki na tak način pristajajo, se mu klanjajo in podrejajo molče....