Ni se treba veseliti prezgodaj, a vse se zdi, da bo Triglav igral v prvi ligi, če bo Dob "trmast" in ne bo hotel igrati izven "gorenjskih fantov groba" kot lahko rečemo vasici pri Domžalah. To je danes še neuradna govorica, morda pa lahko postane tudi dejstvo. Pritiskov bo še nekaj, igric takih in drugačnih tudi, zato - previdno.

Če pa se to zgodi, se bo Triglavu zgodil po Zavrču še Dob. Roko na srce: tokrat manj zasluženo. Res je, da nas je tudi Zavrč premagal na igrišču, a drugi so igrali "trgovski nogomet" kjer so vsi takrat izračunali kako je treba iz lige potisniti Triglav ali Zavrč. Pa se nismo niti takrat pritoževali: bilo je vse po pravilih in na igrišču smo bilu ubogi. Ne tako kot v Dobu, a vseeno - ubogi.

Če bo torej Triglav prvoligaš, dobro za klub. Dobro za nogomet. Dobrega pa se tu počasi najemo. Kajti vse ostalo se ni spremenilo in Kranj je na potezi in vsi, ki imamo (imajo?) radi Triglav tudi. Zato je treba preprosto "prešteti generale, vojake in topove" in - v nove zmage. Triglav bo zopet na hudi preizkušnji znanja, sposobnosti, volje in predvsem nogometne vsebine. Ta pa ni v porušenih odnosih, lažnih veličinah, nesposobnih veljakih - je v skupni moči kluba kot celote. Okolje okoli Triglava je žalostno in tragično in čudno in nemogoče in slabo in ..... ampak: Triglav je samo eden. Naš. Ne njihov, ne njegov, ne moj, ne od nikogar - je naš.

Pravkar me je klical nekdo iz kluba, zato sem sedel k računalniku. Pustimo, kaj je pričakoval od mene in kaj od kluba in kakšen je njegov vtis o stanju. Vesel sem bil klica, ker ni ne njemu, ne marsikomu vseeno, ker je bil vesel (morebitne) prve lige. Iskreno sem je vesel tudi jaz in vesel sem tudi, da nisem bil nikdar ne kupljen, ne prodan v dobrem in slabem. Zato je dobro in pozitivno, da ljudje razmišljajo in hočejo in želijo nogomet v Kranju. Samo premalo je takih, premalo je moči in vpliva. Zato sem prepričan, da toliko bolj odtehta PRAVI KONCEPT, PRAVA ŠPORTNA POLITIKA, PRAVI PRISTOP, PRAVA VSEBINA KLUBA.

Morda bodo v Dobu odločili drugače, morda se bo vse zapletlo in razpletlo z manj veselja. Ampak to ne spremeni dejstva, da ima Triglav svojo moč v igralcih, v trenerjih, v navijačih, v pripadnosti. Kdor to izda ali tega ne čuti, se bo ali se je izločil sam.

Danes smo 13. Je srečen ali le deževen, žalosten dan? Počakajmo....