Famozni IO NZS bo imel težko nalogo: moral bo sestaviti prvo ligo s Triglavom, ki je izgubil kvalifikacije. Toda kakšne? Z drugim v drugi ligi, ki je tekmo doma odigral na neregularnem igrišču. Preprosto: če bi NZS spoštovala, da Dob v kvalifikacijah igra s prvoligašem za prvoligaški status, tekme ne bi bilo v Dobu in odločitev o tem, kdo hoče in kdo zmore prvo ligo bi bila bolj jasna. Hec je v tem, da je podobno z Aluminijem kjer bodo morali pošteno garati za prvoligaško podobo športnega parka. In ker NZS ni zmogla prave športne politike (ne glede na veljavne predpise), bo zdaj zopet IO že drugič izkazoval neko miloščino Triglavu? Ali res?

Trdim, da nikakor ne. Lani smo bili žrtev nezakonitih postopkov licenčnega oddelka in pritožbenih organov NZS, zavajanja kluba in javnosti. Vse to smo ovrgli s pomočjo pravnega mnenja dr. Rajka Pirnata in nanj ni imel odgovora nihče (prejeli so ga NZS s predsednikom in sekretarjem in licenčnim oddelkom ter mediji). Letos smo žrtve hokus-pokusa z Dobom. Trdim: če bi jim jasno in glasno takoj povedali, da imajo neustrezen objekt za prvo ligo, kvalifikacij ne bi bilo. Zdaj pa je nastala kolobocija, ki se ji smeje nogometna in druga javnost in posledično meče čudno luč na odgovorne NZS. Z dovolj jasno in odločno in obenem pošteno športno politiko ne bi Dob gojil lažnega upanja in Triglav šel skozi kalvarijo, ki je sicer dobro razgalila "sposobnosti" odgovornih v klubu in potencial igralcev.

NZS torej 1000x bolj ravi Triglav, kot Triglav prvo ligo. Če smo lani še kakšno dol požrli ob odločitvi NZS, da nas "povabi nazaj v ligo" kjer smo bili sedmi, je letos položaj drugačen: Triglav rešuje prvo ligo in ne NZS Triglav. Pa je položaj še hujši v drugi in tretjih ligah. Sporočilo bi moralo biti dovolj jasno kravatarjem iz NZS kjer je IO tako ali tako zbor kimavcev, ki dobijo potem kosti z bogataševe mize. In kaj je ostalo od poglavitnega v kampanji gospoda Čeferina, kaj je dobrega nastalo za klube? Še čakamo....

In da tole ni kak napad na NZS kar tako, primer iz Kranja: očitno se je NZS-ju zgodil "Vegrad" v obliki podjetja, ki bi v Športnem centru moralo postaviti malo nogometno igrišče. Kmalu bo leto dni odkar podjetnik (v bistvu partner NZS) nateguje vse v Kranju in verjetno še kje. Odgovorni na NZS za problem vedo najmanj od novembra (obisk licenčnega oddelka v Kranju). Rezultat? Nič.Nula.Zero.0. Kaj bi se zgodilo, če bi npr. Triglav ravnal enako v odnosu do NZS? Stokrat bi bil suspendiran, pribit na sramotilni steber.

20.junij bi moral biti nov praznik na koledarju Triglava, ker bomo še prvoligaši. Ali pa bi bil lahko praznik nesposobnosti tistih, ki krojijo slovenski nogomet!