Stara fraza iz naslova me je ponovno potegnila k računalniku. Predvsem zato, ker nikdar nisem pristal na nogometno slepoto in še manj na to, da bi me vodili po svetu potem "enooki". Kot je čisto slep in lažniv seveda avtor zapisa v časopisu Delo, ki je ponovno napravil klasično lumparijo: povzel je ugotovitve koga drugega in to napačne: po njegovem je bil Aluminij boljši v Kranju v drugem polčasu!? Smešnica "neužitnega nejedlija" je seveda za vso športno javnost lahko čista resnica, za vse, ki smo plačali vstopnico pač ne. Triglav je bil zaradi res nespametne zasedbe zvezne vrste zopet prisiljen na podrejenost v posesti žoge v prvem polčasu, v drugem pa je gostov preprosto zmanjkalo in smo bili mi boljši (po priložnostih, akcijah ipd.). Če seveda zanemarim strokovni kiks, da enemu najboljših strelcev z razdalje (kar nam je pokazal v dresu Domžal) pustiš streljati s 25 metrov...

Da pa bi bila igra odlična, ne bo držalo - a zmaga je bila zaslužena. Če bi Triglav še bil Triglav, potem ne bi tisti, ki je izdal klub sedel na častni tribuni kot "zaslužni član" ampak bi se mu že zdavnaj zahvalili. Če bi bil Triglav še Triglav, potem bi igrali tisti, ki lahko napredujejo in zmorejo kaj več - ne pa tisti, ki se morda pišejo ustrezno! In zato je ključno vprašanje za vse, ki imamo Triglav radi in ga tudi morda malo bolj poznamo naslednje: bomo mi prej postali slepci ali bo spregledala enooka posadka, ki ima tokrat priložnost, da Triglav svoj koncept uresniči in z domačimi fanti osvoji mesto, ki nas ne vodi ne v kvalifikacije, ne iz lige!? To je treba zapisati danes, ko sta za nami dva kroga prve lige in kjer zopet iz Triglavove ekipe izginjajo naši nogometaši kot kafre - sedijo pa nekdanji Olimpijini mladinci!? Skozi "premetavanje ekipe" sem ter tja pa je jasno treba pozdraviti ščitenje avtoritete stroke: če ne delaš kot ti je ukazano, greš! Pravilno, sam sem bil vedno za to, da se ščiti trenerja in avtoriteto stroke.

Razen seveda takrat, ko je to le še karikatura stroke. In od Doba (in še od kje...) žal to je. Koga lahko kaznuje trener z avtoriteto poraženca in športni direktor z avtoriteto kimavca? Mar smo navijači bili tisti, ki smo izdali klub in moštvo, ali je bilo morda drugače? In potem se je seveda mogoče dokazovati na mladih fantih, uveljavljati avtoriteto in vsem dokazovati, da smo pač slepci. Jokbrate, odpade: vaše ogledalo je Lidjan na klopi in Romič in Bojič in Košnik in Burgar in še kdo nekje daleč, begunec iz kvalifikacij pa na častni tribuni! Zmaga prinaša tri točke, še več zmag obstanek, časti in čistega obraza pa ne moreš vrniti. Zato so laho Sever, Dolžan,Peternel in podobni fantje priložnost za "treniranje strogosti", lahko pa tudi dokaz, kaj jih zmorejo naučiti in kako - voditi. V nove zmage!