Našo "trmo" tudi ob napovedanem molku doleti vsebina,o kateri ne smem(o) molčati. Posebej takrat, ko pokaže na vzorec obnašanja, ki je morda lasten politikom in oblastnikom, nikakor pa v športu. Naj nič neskromno pristavim, da si je vodstvo kluba z Benom Fekonjo in Miroslavom Matijaševičem (ostali so bolj ali manj sopotniki te zgodbe) prizadevalo, da me še kot legalno izvoljenega predsednika kluba "prečrtali" (niso me povabili na skupščino kluba kar je sramota svoje vrste). Zakaj so tako ravnali, prepuščam njihovi vesti - bojazen pred mano je bila odveč. Jaz sem te ljudi pripeljal v klub in zato sem njihovo dejanje tudi jasno razumel in sprejel: bojijo se moje sence. Potem so se spomnili še cenzure na spletni strani kjer sem se kdaj pa kdaj oglasil z imenom in priimkom. Lahko bi sicer dosegel, da bi spletna stran v taki obliki izginila, ker je v glavnem vsebinsko moje avtorsko delo. Če bi bil maščevalen, seveda. Ampak: nikdar nisem in ne bom delal proti klubu, zato sem se skupščine udeležil sam od sebe, jim v obraz povedal kar jim gre in odšel. Poglede so takrat v tla obrnili tudi vsi ostali, ni ga bilo med Triglavani, ki bi upal reči: "To pa ni prav!"

A kritiko zadušiti danes je nemogoče. Lahko sekretar postane orodje pri tem, lahko športni direktor skuša skriti dogajanje, živimo v drugačnih časih. Zato se je name obrnil dolgoletni navijač, ki je domala na vseh tekmah članske ekipe s srcem za klub. Tudi njega so zaradi kritike (nikakor žaljive) preprosto cenzurirali. Pa poglejmo kdo to počne? Beno Fekonja je sicer v nogometu spoznal okroglo usnje po zaslugi podpisanega, a v politiki in še kje je star maček. Najprej je deloval malce bolj solersko, potem pa pametno pristal v SD kot eni največjih strank v Kranju in tudi v mestnem svetu. Prav zaradi tega je bil tudi povabljen, da pomaga klubu in zdaj ga vodi. Politik, ki ne prenese kritike? Politik, ki se zavzema za neke vrednote in uvaja cenzuro v klubu kjer deluje? Politik, ki si prisvoji športni klub zato, da lahko izvaja metode, ki so tuje sleherni demokraciji? Politik, ki se pojavlja v javnosti in javne kritike ne prenese? Prav vesel sem, da je predsednik kluba in imajo nekdanji sodelavci na voljo človeka, ki jim v praksi pokaže, kako bo s kritiko, medsebojnimi odnosi!

Zakaj to pišem? Ker ne maram Bena Fekonje? Kje pa, tega čustva ali vrednostne ocene preprosto ni vreden. Ne zasluži si take obravnave, ker je - oprostite - nepomemben v luči tistega, kar Triglav je. Je pa res, da je s temi dejanji nedostojen sebe kot politika in človeka, ki vodi Kranj in Triglav. Ki odloča o stvareh, ki so javne. Ki je na javni funkciji. Navijač, ki so ga cenzurirali je samo posledica stanja, ki ga je uvedlo novo vodstvo in, ki mu sledijo kimavčki vseh vrst in značajev. Med njimi so tudi taki, ki so za vogalom vedno vse vedeli in znali - le iz oči v oči si niso nič upali. To so verni sluge našega vodstva in predsednika, ki seveda podpirajo tudi cenzuro. A trma je bila in bo odgovor na tako početje, ki je v sramoto Triglavu. Benu etc. pač ne - on tak je.

Pismo navijača.jpg