Kaj takega ta svet še ni videl. V drugi ligi, v Šenčurju, se je na plus trideset in nekaj našla tudi peščica, ki je prišla gledat drugoligaški nogomet. Pomislite: drznili so si celo navijat z gasilsko sireno! Ta pa je glasna, kajne? In je tam blizu navijačev sedel tudi nekdo iz NZS, predvidevam - delegat, kontrolor sojenja, uradan oseba ali kakokrkoli se že imenujejo. In poglej si ti tole: sirena ga je motila, ker on pač dela (plačujejo ga pa tisti, ki si želijo čim več navijačev). To je tudi povedal: proč vi s sireno, ker ne slišim in me moti in ...."pa še slušni aparat imam!" se je pridušal ob utišanju sirene in navijačev. Ste morda pomislili, da bi se morda premaknil proč on in delal v miru svoj "posel", ki je nič drugega kot lepo honoriranje bivših sodnikov in zaslužnih funkcionarjev, ki so zdaj pač delegati in se na stroške klubov vozijo sem ter tja po Sloveniji in delajo red!? Tudi tako, da lepo odstranijo s tribune (ali pa vsaj utišajo) navijače. Tega ni "od tu do Zanzibarja", to je mogoče samo v Sloveniji in samo v nogometu, ki ga vodi NZS (sploh ni pomembno, kdo in kdaj in kako - ustroj je enak).

Če pomislimo, da je sekretar NZS nastal v trgovini bivšega predsednika po načelu: "Jaz tebe podprem za predsednika, ti mojega sina za sekretarja!", nam je vse jasno. Če pomislimo, da je gorenjski "nogometni Kim Il Sung" večen predsednik MNZ Gorenjske (nogomet pa gre v ....), nam je vse jasno tudi doma. Zato ni čudno, da si upa nogometni uradnik spoditi navijače. Ker bo v obrazložitvi napisano, da zanj, sveto kravo nogometa, ni bil odrejen pravi prostor na pravem mestu, v oazi miru ipd itd. Ker kravatarji ne delijo usode nogometa in nogometašev in klubov, ampak skrbijo za napredek tako vztrajno in tako dolgo, da klubov in nogometa sploh ne bo več! Torej: tisti, ki so plačali vstopnice za ubogo drugo ligo naj se umaknejo, da bo tisti, ki je plačan iz njihove vstopnine sedel v senčki in pisaril nesmisle oziroma "opravljal svojo dolžnost!"

NZS žal ni doživela nobenega preporoda in logika novega vodstva je dejansko "status quo" kjer so zapleti z licencami, nezmožnostjo klubov za normalno tekmovanje in še čem le dodatek k zgodbi, ki bi jo lahko začinil z nekaj podvprašanji o razritem Brdu kjer se že pol leta in več nič ne dogaja - namesto, da bi stal vadbeni center NZS. Da o famoznem sponzorju za prvo ligo in še čem niti ne pišem. Prav zaradi tega, ker je predsednik le lutka v rokah vseh mogočih lobijev in skupin pritiska in uradnikov, ki mislijo, da vodijo nogomet, vsebinskih sprememb ni. Nobenih in nikjer.

Če postaneš funkcionar ali zaposlen na NZS s trgovino, moraš prej ali slej vse to plačati. In tako si ščitijo riti pri koritu domala vsi, ki se uspejo prebiti zraven. Navijači in sirena, marš s tribune!