Dejan Burgar v NK Krka. To je rezultat zgodbe o golgeterju Triglava, ki je naše člansko moštvo pomladi držal med prvoligaši. To je tudi ogledalo dela Bena Fekonje, predsednika, Roberta Misje, športnega direktorja, Siniše Brkića, trenerja. Ker bomo lahko gledali v Triglavu igralce, ki jih bomo vzeli k srcu - na primer dva Olimpijina mladinca, ki so nam ju kot odpadek poslali iz Ljubljane. Samo: kranjske smeti vozijo sežigat v Ljubljano in mi to plačujemo...Ne poznam, koliko je Bugi terjal iz Triglavove blagajne, a v primerjavi s "Špancem" (fantom, ki nas je zaradi kopanja na plaži zapustil med kvalifikacijami), je zastonj. Zanj bi nekoč šli prosit od vrat do vrat, ker se tako ne dela s takimi igralci, takimi osebnostmi in takimi strelci. Naš gorenjski fant med Dolenjci? Jasno: Dejan Burgar ni kdorkoli, ima neko zgodovino, je bil prvi strelec druge lige in uspešen v prvi kjer je zabijal - na primer - Mariboru kot za stavo, da o odločilnem golu Kopru ne pišem. Ja, vsi naši trenerji članske ekipe bi morali od svoje plače odšteti nekaj zanj, ker jim je omogočil, da sploh še so. Toda po drugi strani je povsem jasno, da še nimaš, ne moreš dati. Toda: ali komu drugemu kaj damo? Kajti Bugi si je zaslužil drugačen odnos, a najprej so mu vzeli kapetanski trak, nato je grel klop (in molčal), nato zopet zabijal gole...

Brata Košnik sta šla vsaj v domači Šenčur (nezanimiva, predraga za Triglav!!!!???), Levsteka in Krsteva je vzela akcija "keš na roke v Avstriji", Romič, Jerkovič, Stanarevič ipd. so vsaj pred nosom na Zarici, dva Olimpijina mladinca pa v kadru prvoligaške ekipe!? To je ogledalo tiste kadrovske politike, ki naj bi ustvarjala igralce za trg in lastno člansko ekipo. Ne morem verjeti, da so tako konkretno, odločno in učinkovito pojedli lastne floskule vsi, ki bi morali brusiti podplate od vrat do vrat, da bi danes igral v Kranju Dejan Burgar. Ne zato, ker je tako prekleto dober, ker je usodnega pomena, ker bo vse rešil in tako naprej - zato, ker nam ponazarja Gorenjsko, Triglav, naš odnos do nogometa, do uveljavljanja naših igralcev. Če smo vzeli nazaj molče tiste, ki jih je stroka še včeraj pljuvala "na tri šihte", potem je to dejansko zgodba o (ne)sposobnosti. Konec koncev zdaj to vodstvo obvladuje klub od oktobra 2011. In rezultat? Na Roglo dečke peljejo na turnir starši, ker ni za avtobus!

Ponavljam: sem navijač. Moje trditve in ugotovitve so samo moje. Toda poteza za potezo dokazuje, da so v kremplje dobili klub ljudje, ki zmorejo cenzurirati kritiko na spletni strani in lagati lastnim igralcem kje je nesojeni "zvezdnik" takrat, ko je najtežje! In upam si odkrito povedati svoje mnenje, da je Triglav toliko moj kot njihov, le da oni žal z dejanji dokazujejo, kdo so in kaj so.

Dejan Burgar na Dolenjskem? V drugi ligi? Ker ni denarja? Sramota.