Kot novinar sem letos aprila "praznoval" 30 (trideset) let delovanja pri istem delodajalcu. Pa sem nekaj časa vzporedno (vsaj pet let) brusil glasilke na Valu 202 in celo na malem ekranu se me je dalo videti v nedeljski večerni oddaji in še kje. To je prispevek za mojo biografijo. Priznam, prisežem pa, da sem v tem času najboljši medijski prispevek prejel po pošti. Na trma.sem@trma.si je bil poslan in, ko sem ga prebral, me je udarila zelena zavist. Kaj mi pomaga, da sem celo eno knjigo (Slovenija je šla naprej - leta 2001) prispeval, kaj mi pomagajo teksti in oddaje in vse ostalo! Česa takega nisem, ne bom in ne znam napisati. Kaj takega mi nikdar ne bo uspelo, česa takega nisem sposoben. Zato velja že na začetku: iskreno občudovanje, gospod Beno Fekonja!!! Hvala za prispevek, mi jih ne cenzuriramo in zato je seveda objava logična in nujna. Konec koncev je na Zemjo zopet sestopil Bog (pisano z veliko, za vse vere, vernike, čudeže). To, česar je sposoben ne ravno priletni mestni svetnik in predsednik Triglava, naj si prebere vsak sam (pirionka k mojemu skrpucalu)! Kaj vse je že storil, kje vse se je preizkusil, kaj vse zna in zmore!? In kaj šele bo - to bo pisala zgodovina. Dragi Beno, ne potrebuješ ne slabše, ne boljše polovice - nikogar. Ti si poln sebe, sam sebi zadosti. Nekakšen dvospolnik, bi lahko rekli. Ti si rojstvo, življenje in ... še kaj! Ti si utelešenje stvarstva in onostranstva, srečen je klub, ki te ima.

Pa se je morda predsednik Triglava šalil? Ironično karikiral? Mojstril pero!? Ne, ne, kdor ga pozna in kdor ga spozna, bo dvignil obe roki zanj: Naš Beno je res tak. In kaj nam je mimogrede odkril? Da se vidi v parlamentu in ima prefinjen okus za modo! Da zna delati z županom! Da se ne ustavlja tudi pred največjimi zadržki .... Res, vse je res, zapis je fantastičen. Skozi njega se spomnimo, kako je nategnil kranjske volivce, ko je kandidiral, ker je pač prijavil lažno stalno bivališče. V parlament z njim, tam se bo dobro počutil. Tam je nategantov toliko, da jim bo te štose sicer težko prodal, a o sebi pove tudi tole: zna zamenjati vodjo lokalne politične stranke. Hojla, je Beno, kajne! Ker zna tudi zamenjati stranko (ali vsaj opredelitev), je še bolj primeren za to, da nas vodi še naprej. Vse to, kar je dosegel do zdaj, je primerljivo le s Stvarnikom (pa še on je kak dan počival). Zato je to tudi dobro sporočilo njegovemu nogometnemu okolju. Kajti Bena nič ne ustavi: danes lustrira s cenzuro napačno misleče in pozabi na demokracijo pri svojem ustoličenju, jutri pometa s priskledniki in kimavčki poleg sebe. Zanesljivo je tega sposoben, ker se ne ustavlja "pred zadržki"! Za take ni zadržkov, le pot naprej in navzgor...

Iskreno zapisano, Beno je pravi predsednik za pravi klub. Za ovce, ki jih oven vodnik vodi kot mu cinglja zvonček. In zraven z repkom miglja prvi do njega, le kako ne bi: Beno je tudi strokovnjak za zavarovalništvo!!! In za marketing. In za podjetništvo. Torej ni strahu za plače, pogodbe in nasploh blagostanje v nogometnem klubu Triglav: "Kranjski nogomet bo zaradi njegovega delovanja dobil trajni pečat!" - je zapisal in verjamem mu in si tega tudi želim. Benovo sporočilo TRMI je torej doseglo svoj namen: o sebi je povedal vse. Sestopil je po božje med nas grešnike, med nas navadno rajo. Mi mu plačujemo svetniški honorarček in spotoma še (kot zapiše) dobro službo v javnem podjetju! To je tako plemenito, rotarijansko, kajne? Hvala Beno, da si med nami. Posle Tita - jeBeno!?

In kaj nam je še povedal? Da za nas, blejajoče ovce, skrbijo oni - neKranjačni. Ker Beno pije štajerska vina (kaj pije: je poznavalec)! In tudi to je resnica: kdo je prvi nategnil Kranj in Kranjčane ob prvi kandidaturi za župana!? Mohor Bogataj, Benov vzornik oziroma človek s katerim "Beno zna delati"! Tudi on se je lažno prijavil v Kranju čeprav je živel pri Žirovnici. In zmagal. Torej je res tudi to, da nas "furajo" tisti, ki niso Kranjčani. In prav nam je.

Vesel sem, da sem Bena znal zvabiti na plano. Kajti vedno se je rad skril (za fondacije, dobrodelnost) kot so se skrila razna trženja raznih prireditev v Kranju. Končno se nam je oglasil, se opisal in nam pomagal, da ga bolje spoznamo. Se je pa Beno grdo tudi zlagal. Kaj bi takemu človeku, taki osebnosti očitali eno drobno laž. Ampak: ta pa mene malce spodbudi, vsak je po svoje občutljiv....

"Zna zamenjati vodjo lokalnega nogometnega kluba!" /je zapisal Beno

Žal, Beno, napaka. V ta klub sem te povabil jaz (je zapisal Miran Šubic), ker sem vedno želel imeti človeka, ki v lokalni politiki lahko kaj stori za nogomet. In to je to. Zato , dragi Beno, zamenjava ni dober izraz. Jaz sem odšel, ko sem sam tako hotel. Tebe pa sem v klub poklical takrat, ko sem to hotel. In ko si ti hotel postati predsednik za mojim hrbtom, sem ti to prišel povedat. In si gledal v tla in ostali podrepniki tudi. Zato mene nisi zamenjal. Samo prišel si za mano kot sem jaz samo prišel za prejšnjim predsednikom. Drobno laž ali malomarnost ali napakico ti pač z veseljem oprostim. Ovčke okoli tebe bodo zablejale, jaz pa sem se oglasil s temle opozorilcem na to, kakšnega človeka imamo v klubu, mestnem svetu, Komunali in še kje. Pa kaj, če je dejansko občan Šenčurja. Mu boš tako drobno manipulacijo zameril!? Ovce kranjske pač le zablejajo in kot pravi stara pravljica: "Kar naredi Beno, je vedno prav!"

Za konec le še iskrena zahvala. Trma je dobila pravega bralca, dopisovalca. Pri nas ni cenzure, pri nas tudi božanstvo iz dežele krompirja lahko zapiše in pove vse. Moj skromen predlog je le še eden: na hrbtno stran vstopnic in na hrbtno stran klubskih dopisov obvezno natisniti Benov prispevek! Za nas in zanamce. Za vse tiste, ki se ne zlažemo na volitvah in ne cenzuriramo drugače pišočih. Za vse nas, ki nas ne futrajo na občinskih jaslih. Da bomo vedeli in spravili Bena še v parlament, če se mu že v lastni stranki ni uspelo zavihteti na vodilno mesto (iz Tržiča še veter ni dober...)!

Razmišljam o tem, da bi vsi navijači Triglava morali nositi majice z naslovom tega prispevka. Predlagam, da še danes ustanovimo Klub oboževalcev lika in dela Bena F.!

Član Kluba oboževalcev lika in dela Bena F. in navijač Triglava

Miran Šubic

Ps.

Prilagamo dopis Bena Fekonje, ki nam ga je poslal....

Ogled prejete pošte