Najprej: nagrajencu vnaprej čestitke in nobene zavisti ni pri razmišljanju o tem, kje živimo in kaj delamo. Potem: nagrajenca je za plaketo Kranja (odločal bo še mestni svet) predlagal župan, ki je med drugim navedel, da predlagani teče tudi Županov tek. Pohvalno, ko pa mu je (nagrajencu) že 81 let. Kaj zmore, lahko pogledate na komercialni strani Proteini /ukvarjajo se s prodajo pripomočkov pri prehrani športnikov/! In še: priznanje si predlagani nagrajenec še kako zasluži. S športom (kajpak: veteranskim) se je začel ukvarjati pri 50 letih in si nabral kolajn, naslovov, zmag, uspehov kolikor hočete. Na koncu: nagrada za športne dosežke 81-letniku gre v prave roke!

Razmislek ob tem, da župan predlaga za športne dosežke ljubiteljskega športnika, upokojenca, veterana, atleta, je logičen. Ker je nekoč veljal predlog, da se Kranj imenuje tudi uradno "mesto športa". In ker imamo ogromno športnikov, športnih površin, športnih panog, športnih društev in ...Zato je logično, da se ob referenci, da nekdo "teče tudi na Županovem teku okoli Brda" vprašamo, kje je zdaj mladi svetovni kolesarski prvak? Kje je dolgoletni športnik, olimpijec, skakalec v višino? Kje so vsi drugi (če sploh so?), ki bi jih morda kazalo predlagati za kakšno občinsko nagrado? Odgovor je na dlani: mladi kolesar je zmagal, ko je bil postopek za nagrajence že končan (sam si je kriv), atlet je še mlad in tako naprej. In ostali? Marko Milič še zabija koše, Robert Kranjec skače, da je veselje in tako naprej in tako dalje. Zato je lažje razumeti županov predlog za nagrado atletu-veteranu: preprosto nima protikandidatov! Športno mesto doživlja propad športa in pomanjkanje športnih uspehov.

Mestni svetniki bodo zagotovo podprli, da radoživi starostnik dobi nagrado in podporo in odziv v javnosti. Še kako si zasluži. Nagrada zanj pa je dejansko ogledalo kranjskega športa in mesta športa. Dolgoletno pomanjkanje naložb v kakovostni šport in športnike ni krivda občine, je pa posledica odnosa politike do športa. Brata Petrič v vodi, Marko Milič in Gregor Fučka pod koši, Bojan Ropret na kolesu in res še mnogi drugi so bili nekoč "blagovne znamke kranjskega športa"! Danes jih - nimamo. Sponzorski mrk je popoln, politike in politikov šport ne privlači, zato nam ostane le, da zaploskamo veteranu, zmagovalcu. In gremo na Županov tek.....