V Ljubljani in Kranju vladata (vsaj za večje občine) super močni koaliciji. V prestolnici po zaslugi Zorana Jankoviča in v Kranju po zaslugi Mohorja Bogataja? Pa res? Če je Zoki car v Ljubljani, je v Kranju zgodba zapletena. Danes bodo o - na primer - popivanju občanov na javnem kraju odločali v koaliciji, ki jo je sestavil - Kristijan Gnilšak. Mohor Bogataj je bil takrat na dopustu po napornih volitvah. Ko se je vrnil, je bilo bolj ali manj vse dogovorjeno. Konec koncev podpira Mohorja Bogataja Stranka za napredek KS, ki nima tajnika, kjer predsednik ne ve števila članov, kjer niso imeli volitev že leta in leta...In trdno podporo ima koalicija v strankah, ki sta v Ljubljani kot pes in mačka: SDS+SD. Branko Grims in, na primer, Kučanov sopotnik Stane Boštjančič dobro sodelujeta. In molče "drži štango" tudi Desus Draga Štefeta, da o SLS in LDS z manj pomembnima vlogama ne pišemo. Vsi ti ljudje so "ujetniki koalicije", ki pa od nje zelo dobro živijo. Štirje mestni svetniki se ukvarjajo s Komunalo posredno ali neposredno (2SD+2SDS) oziroma so celo tam zaposleni! Eden je postal "generalni sekretar fundacije" in pol letnega prihodka za odvisnike pobere njegova plača. Drugi je urejal mestna parkirišča. Ne pozabimo na podžupanjo Nado Mihajlovič, ki je na skupščini Triglava zaželela klubu novo tribuno in vedela, da so jo "njeni in ostali" črtali iz proračuna za dolga leta (vsaj 2012, 2013, 2014...).

Na vse to je treba opozoriti, ker je župan v sodni preiskavi. Ker mestno upravo vodi direktor, ki ima nezakonito pogodbo kot je pokazala državna inšpekcija. Ker je opozicija nepomembno majhna, nad njo in samo pa je obupala tudi nesojena županja Hermina Krt. Seštevek je znan: župan je na volitvah zmagal brez programa, zdaj pa je dve leti po volitvah. Nagradna uganka - kaj se je med tem zgodilo v Kranju po zaslugi nove oblasti? Katero izboljšavo ste zaznali? Kateri razvojni projekt se že izvaja?

V kranjskih vrtcih čaka na sprejem 250 otrok. Tudi zato, ker je nova oblast prečrtala gradnjo največjega vrtca. Baje so se zaradi povečanja prometa uprli krajani. Kdo že tam stanuje? In tako prej ali slej vedno trčimo na ljudi. Tiste, ki so izvoljeni in tiste ki jih volimo. Priznam: jaz jih nisem.