V Splitu so se politiki igrali s Hajdukom pa se jim je zgodil narod. Ljudje so prišli preverit, če si politika upa enostavno ugasniti klub, ki po besedah navijačev "živi večno"! Seveda si niso upali, narod ima vedno prav.

Primerjava s Kranjem je nesmiselna. Kako so se trudili v preteklosti politiki, razni direktorčki zavodov, občinski birokratki, da bi Triglav ugasnili!!! Preživetje je bila umetnost svoje vrste, nadnaravna moč pa je vedno znova prihajala iz potrditev, da si na pravi poti. Z rezultati, pripadnostjo, delom. Nekako istega odnosa so sicer deležni bolj ali manj vsi športi. In politika? Plača županovega posebnega svetovalca je mesečno dvakrat višja od zneska, ki ga dobil športni klub s 400 mladimi in najmlajšimi! Zato gre le sprevrženosti odgovornih pripisati, da so na spletni strani in na tekmah objavljali, da je MO Kranj tudi pokrovitelj (glavni!) kluba. Kakšna v nebo vpijoča laž. Pa še drobna anekdotica: ko smo ob nastopu nove oblasti zaprosili za šotor za najmlajše nogometaše, ni bilo denarja, v istem času je na račun istega svetovalca sedlo 600 000 evrov! In koliko bi stal šotor z vsem za nogomet potrebnim? 50 000 evrov, maksimalno. In kaj sta rekli odgovorni za družbene dejavnosti? No, zdaj nimamo ampak obljubljava, da bomo v rebalansu iskali....Laž in sprenevedanje? Občina je prisvojila še tistih 30 000, ki jih je tuje podjetje dalo (preko občine, ni problema) za nogomet, za Triglav. So potem vsaj postavili tisti šotor za najmlajše? Uganili ste...

Se tej oblasti lahko zgodi narod kot v Splitu? Nikakor. Za to potrebuješ ljubezen. Do mesta, tradicije, svojega kluba. Do svoje zgodovine. Do svojega okolja in ljudi. Ne, tukaj otrokom vzameš kar jim lahko in pozabiš na obljube povsem nekaznovano, a ne več neopaženo. Trma namreč ne dovoli, da bi te drobne svinjarijice postale pozabljene. Ker ...... živi večno! (vstavi po želji)