Dve leti mineva od nastopa Mohorja Bogataja in njegove koalicije. Čas je za inventuro in spoznanje, da bo ta oblast v letih 2011 - 2013 zadolžila za 18 milijonov evrov. Prav ste prebrali - 10 800 000 v 2011, 7 000 000 v 2013. Letos pa smo čakali na projekte, ki bodo pripeljali evropski denar! In jih danes, v začetku novembra še ni. So na papirju!

Kaj je skrito v dejstvu, da za prihodnje leto računa naša oblast na 51 milijonov prihodkov in 59 milijonov odhodkov? Skrito je marsikaj, a v naslednjih dneh boste prebrali, kam tone Kranj. Zgodba je srhljiva in seveda samo potrjuje, da velika koalicija nima ne kaj pokazati (vsi projekti od knjižnice naprej so se dejansko začeli pred nastopom sedanje koalicije), naložbe na komunalnem področju pa najavljajo že dve leti, projekti naj bi bili nared, a ne država, ne Evropa še nista rekli "da"! In brez te odločitve, je kranjsko stanje klavrno.

Polom pri otroškem varstvu (250 otrok izven vrtcev, ki so prepolni), popoln naložbeni mrk (spomnimo se še enkrat dejansko odpisane tribune), zraven pa sodna preiskava v primeru županove ekspresne poravnave, ko je šlo v nekaj dneh iz mestne blagajne 600 000 evrov!? Ali pa zapravljivost mestnih svetnikov in "kronska požrtija" županove stranke? A tudi tu ima Trmator nove in nove podatke.

Je mogoče, da Kranju manjka za naslednje leto petina proračuna? Da nas bodo zadolžili "do groba" v nekaj letih in to koalicija in župan brez slehernega programa? Kranjska stvarnost postaja grozljiva, naložbena past s komunalo pa zlahka brezno brez dna. Kajti, v Kranju gre vse po domače - ko mestni svetnik s svojo firmo ni mogel več upravljati kranjskih parkirišč, je to prevzela Komunala, ki bo z njim pač lahko sklepala pogodbe, kaj ne?

Ko boste prebrali, kdo in kako deluje v zakulisju kranjske oblasti, boste Trmo dojeli in sprejeli. Obljubljamo.