Kdo odloča? Kdo ureja? Kdo upravlja? Kdo usmerja? Kdo postavlja? Kdo odstavlja?

Plačamo mi. Vse to. Mohorja Bogataja in njegovo oblast. V naslednjih dneh boste na tej strani prebrali zgodbo o nekaj odgovorih na zgornja vprašanja. Je mogoče početi vse to? Je mogoče na lokalni ravni biti malo bolj skrit kot na državni? Je res občina krava molznica za tiste, ki to znajo? In za povrh: se je že kdo oglasil, ki se ne strinja? Je kdo iz te oblasti odstopil, izstopil, ker je početje šlo čez mejo človeškega dostojanstva? Ki se meri v kilha požrtega mesovja!?

Če mislite, da je to mogoče početi, ker je nekdo močan in vpliven, se motite. Gre za akutno bolezen, ki se ji reče preprosto rop. Davkoplačevalci smo oropani. Pa za primer samo ena cvetka, ena podrobnost. Nada Mihajlović(SD) je upokojenka, a nadzoruje družbene dejavnosti, Janez Frelih (županova stranka) je upokojenec, a nadzoruje prostorske in komunalne zadeve, Darko Jarc (SDS) je svetovalec župana ob svoji zaposlitvi in Bojan Homan (SDS) je poklicni podžupan! V letu 2011 so nas podžupani stali na leto 74 000, letos 95 000. Za plače in dodatke je šlo leta 2011 18 000, letos 36 000 evrov. Še enkrat več v času najhujše krize in varčevanja!? Zato, da plačujemo upokojence in ljudi brez dostojne službe? Krona vsega pa je, obstaja v proračunu še postavka, ki je velika uganka "drugi operativni odhodki" - znaša pa astronomskih 52 000 evrov. Za dnevnice, naročilnice, pojedine, potovanja ali - kar tako?

Ti ljudje nam vladajo, ker jim je treba dodati še "nadžupana" Kristijana Gnilšaka, uradno svetovalca brez posebnih nalog. Od nastopa županstva Mohorja Bogataja je prejel že 200 000 evrov za svoje delo! V 24 mesecih oziroma še malo manj!? Znesek je osupljiv in grozljiv. Gnilšak ni kar tako: sestavil je politično koalicijo med županovim dopustom in zdaj uživa sadove. Kaj dela za povprečno 13 000 evrov brutto na mesec?

To je Kranj danes. Spremenimo ga. Trma ga bo.