Začenjamo z odgrinjanjem zastora nad "lokalno politiko". Tisto, ki je leta 2010 kandidirala današnjega župana Mohorja Bogataja. Ki je bil že prej župan, potem pa za štiri leta "premoea" ni nikdar odgovoril, ali je bil nezaposlen. Očitno je delal. Samo kaj? Na projektih, je zatrjeval. Eden med njimi je bil uspešen. Stranka za napredek krajevnih skupnosti. Kdo so ljudje, ki so pripeljali župana, sprejemljivega tako za (takrat) Pahorjeve in zdaj Lukšičeve kot za Janševe, da o Grimsu ne pišemo? Koga podpira Desus, SLS, LDS in s kom so v koaliciji.

Gre za stranko kjer nihče ne ve koliko članov imajo in kdo je tajnik (ga nimajo) in kdo je blagajnik (ga nimajo). Podpredsednika niso nikdar povabili na noben sestanek, njihov podžupan pa ni bil nikdar na domnevnem sedežu stranke. Mestni svetnik in direktor podjetja ne želi ničesar povedati, odloži slušalko. Je tudi on pojedel kilograme mesnin v času, ko beremo in slišimo o otrocih, ki nimajo za malico? Ne vemo, vemo pa, da bomo zgodbo do konca in tudi od začetka raziskali. Na kraju samem. Kajti ta stranka in ta svetniška skupina letno pobereta iz naših žepov 20 000 (dvajset tisoč) evrov. Za to, da si kupujejo mesnine in pobirajo najemnine za svoje hiše? Zato, da ne zadostijo pogojem, ki jih mora zadostiti vsako gasilsko društvo in se požvižgajo na svoj statut. A oni odločajo, ali bo vaš otrok v vrtcu, ali bodo zgradili telovadnico ali...Odločajo o vsem. Za nas? Ne, najbolj zase.

Kdo to nadzira? Kdo dopušča, da naš župan pripada stranki, ki je dejansko sploh ni - a deluje preko svojega (zdaj) v.d. predsednika? Smo te ljudi volili ali pa smo dobili najbolj podtaknjeno politično kukavičje jajce v zgodovini!? Zanimivo: ob svetniškem škandalu se iz opozicije ni oglasila poslanka, ki dnevno razlaga Sloveniji, kako je treba varčevati? Zato, ker se med sabo ne bojo - bojo pa nas!? ž

Nastopil je trenutek, ko v Kranj mora priti Inšpektor T(rma). Tako hudo je, da smo ga poklicali na pomoč. Jutri pride. In potem ... potem bo marsikaj jasno. Ne glede na vreme.