Kranjski mestni svetniki so zapravljali. Telefonirali čez mero, svoje prostore oddajali v najem za drag denar, si privoščili zakuske in pojedine čez vsako mero, kupovali draga poslovna darila. To so dejstva. Zdaj se oglaša tudi varuh zakonitosti delovanja občine - nadzorni odbor. Bodo morali svetniki tako razsipniško porabljen denar vrniti? Bodo za požrtije prispevali iz svojega žepa? Bo kdo v naše žepe oziroma mestno blagajno vrnil, kar je zapravil v času, ko vsem nam pridigajo o varčevanju vsi, ki so na oblasti? Ali pa bodo vsaj toliko pošteni, da bodo denar namenili za otroke, ki si ne morejo privoščiti niti šolske malice?

Vprašanja ostajajo v zraku. Je pa to morda razlog za premislek o protikorupcijski komisiji in njenem vstopu v to razbrzdano igro lokalnih politikov. Morda pa bi morala nastopiti tudi policija? Predvsem zato, ker gre za očitno povsem nenadzorovano in tudi nenamensko trošenje denarja nas vseh.

Mlačen je bil gospod župan, ko so ga vprašali za mnenje. Da je vse po pravilniku je izdavil Mohor Bogataj. In je bilo vse po pravilnikih tudi z zaposlitvijo direktorja (zadeva na sodišču), poravnavo s stanovanjsko zadrugo (zadeva na sodišču), prekinitvijo pogodbe z dimnikarji (zadeva na sodišču), sporno dražbo (zadeva končala na sodišču) in tako dalje in tako naprej. Podpis je povsod enak: Mohor Bogataj. In ne pozabimo: vse naročilnice svetniških skupin so podpisali ali župan ali podžupani. In imamo štiri!

Sramota za Kranj pa se s tem mestnim svetom samo stopnjuje. Jedo in pijejo kot kralji na naš račun in obenem izganjajo iz Kranja ljudi, ki niso "dovolj naši" ali pa sprejemajo odloke o pitju na javnih krajih za discipliniranje mladine - sami pa na občinske stroške kupujejo alkohol!? Hinavščina in sprenevedanje je eno, politična odgovornost bo na sporedu čeu dve leti. In druge vrste odgovornosti? Bo država ukrepala? Čakamo. Odločitev nadzornega odbora pa je nedvoumna in jasna: svetniki so delali z našim denarjem kot svinja z mehom!