Danes bodo svetniki polnih trebuhov odločali o rekordnem zadolževanju Kranja: skupaj nas bo lahko Mohorjeva oblast zadolžila za 18 (osemnajst) milijonov evrov. Za deset nas je že leta 2011. Izgovor za tako hudo obremenitev naših denarnic je - projekt, ki ga še ni. Država ga ni odobrila, posledično ni niti evropskih sredstev. Kje se je zataknilo? Pri ministrstvu za kmetijstvo, ki na kranjsko vlogo še ni dalo odgovora. Preprosto povedano: gre za poker Mohorjeve oblasti, ki vlaga na "slepo". Če namreč projekt GORKI (čistilna naprava, kanalizacija) ne bo potrjen v taki obliki (s 75% deležem evropskega, državnega denarja), potem ga bo potrebno spremeniti. Nas še bolj zadolžiti? Zmanjšati apetite? Zadevo raztegniti na daljši rok? Odgovore pozna oblast, ki je vodenje projekta zaupala podžupanu Bojanu Homanu. To je tisti župan, ki je pri strankarski kolegici v rekordnem času dosegel inženirsko izobrazbo, začel pa je s - poklicno šolo. Če je tako hitro obvladoval srednjo in višjo šolo, bo pa tudi 50 milijonov težko naložbo!

Pa je zadeva precej bolj zapletena. Kranjska oblast v dveh letih ni izvedla niti enega novega projekta, ki bi nam olajšal življenje v Kranju. Vrtci? Kozmetične izboljšave, ostalo nič. Tribuna v Športnem centru? Manj kot nič. Telovadnica v Stražišču? Malo jutri. Podjetniška cona, obrtna cona? Pojdite v Šenčur ali Žirovnico. Zdaj pa nas želijo zadolžiti kot se Kranj še ni zadolžil v zgodovini mesta po osamosvojitvi. In to za projekt, ki nima nobene potrditve. Morda jo bo dobil, a kaj če je ne bo?

Mohor Bogataj in njegovi (se) igrajo z našim denarjem. Pri pokru je najlepše, če ti drugi plačujejo vložke. Ampak: koalicija v mestnem svetu ima polne želodce, ker tudi jedo in pijejo na naš račun. Mi vse to samo plačamo. Dve leti po izvolitvi Mohorja Bogataja so nas obšle poplave, naravna katastrofa je mimo. Človeška pač ne.