Mohor Bogataj seveda ni sledil predlogu nadzornega odbora, da svetniki ne bi več jedli in pili na naš račun. Svetniške skupine bi po njihovem predlogu namreč ne smele več naročati biftkov, sadjevčkov in poslovnih daril za tri jurje! Reprezentančni stroški naj ne bi bili verč dovoljeni z novim pravilnikom, ki odreja financiranje svetniških skupin kranjske občine! Pa ne bo ravno tako - naš župan predlaga, da desetino tistega kar jim namenimo iz naših žepov lahko pojedo in popijejo.

Če pogledamo "županovo stranko"SZNKS je matematika naslednja: lani so v veselem decembru porabili najmanj po pet kil biftka na osebo /svetnika oz. svetnico. Tako kažejo računi, naročilnice, dokumenti pač. Ne pišemo pojedli ali - bognedaj - požrli, ker ne bi bilo vljudno. Vsekakor so ga naročili in plačali 20 kg. Seveda je bilo vseh mesnin 220 kg ali reci in piši 55 kg po glavi. Zdaj bodo podžupan Frelih pa direktor Creine Zaletel, svetnica Alenka in celo sam glavni Jože Lombar morali zdržati z dvema kilogramoma biftka! Oziroma s petimi kilogrami mesnin za "veseli december" po lanskem ključu. Bo šlo?

Težka bo. Tako kot z drugo zahtevo NO MO Kranj: da vrnejo kar so zapravili nezakonito. Le kaj naj bi vračali, če pa nezakonitosti ni bilo!? In če bomo naše izbrane člane in članice mestnega sveta še kaj trpinčili, se nam lahko zgodi - referendum. Kranjski, domač, masten referendum na temo: "Koliko mesa na račun davkoplačevalcev naj požre mestni politik, da bodo vsi zadovoljni?"

Seja mestnega sveta je v sredo. Svetniki bodo odločali o novem pravilniku, ki posega v privilegije. Mi bomo vse plačali. Kot prej. Kot zdaj. Kot vedno. Dober tek.