Vsakdo ima oblast kot si jo zasluži, za Kranj velja to 101%!!! Strah in trepet mestnih uradnikov je bivši policist Mitja Herak. Strahovlada reda v mestni upravi je na mestu, ker policist že ve, na čem sloni država in tudi občina. Z drobno lepotno napako: isti človek ima pogodbo o zaposlitvi, ki jo je podpisal kar podžupan Janez Frelih (pa je ne bi smel). Ker pač našega župana takrat "ni bilo" (kot ga običajno ni). Pogodba je nezakonita (trdijo državne inšpektorice) in za povrh jo je sklenil kar takrat, ko je bil dejansko še zaposlen na policiji!? In reakcija (policijska in uradniška) je bila res bistra in v slogu šal o policistih: prejeli smo odločitev inšpektorjev, a je ne bomo posredovali javnosti - bomo pa ugovarjali....Ha, ha, res izvirno: če bi bila njim v prid, bi jo objavili na javni novinarski konferenci?

Mohor Bogataj ima torej nezakonitega šefa mestnih uradnikov. Pa je to le ponavljanje zgodbe o Francu Nadižarju. Ki je popoldne risal načrte, kaj se bo gradilo v občini kot zasebni direktor zasebnega podjetja. Potem je dal kuverto na pošto in jo naslednji dan prejel kot svetovalec Mohorja Bogataja za prostor. In se strinjal s predlogom direktorja zasebnega podjetja, kajpak. In začel (oziroma: želel) zgraditi ljudem na Primskovem sredi vasi božjastno velik objekt. Brez parkirišč. Brez slehernega posluha za okolje. Našli so se krajani, ki so šele na sodišču dosegli, da je ta nesmiselna, grda in tudi sumljiva gradnja padla v vodo. Nadižar je moral z občine - uganili ste - šele, ko so na občino prišli državni inšpektorji. Koliko je imel prej "insjderskih" informacij kot občinski svetovalec in obenem zasebni podjetnik iz iste stroke, vesta samo dragi Bog in Mohor Bogataj.

Zdaj se je zgodba ponovila z direktorjem uprave. Odločitev ni dokončna, ker se bo Mohor Bogataj pritožil. In se pravdal z državo (morda) na naše stroške. Namesto, da bi takoj nezakonitost popravil in se opravičil meščanom, ker jim je nastavil direktorja, ki ni imel zakonite pogodbe!? Kranjčani in Kranjčanke smo kot osli, ki gremo na led. Ne enkrat, večkrat. Zato je logično, da je treba utišati tiste, ki opozarjajo na to. Zato je logično, da je treba skrivati in slepomišiti in kar je še početij kranjske oblasti. Toda zgodba z direktorjem Herakom ni nedolžna. Je preprost pokazatelj na to, kakšno oblast imamo.