Za trma.si je vse, kar se dogaja zunaj Kranja, zunanja politika. Naj bo Adergas ali Ljubljana, ni pomembno. Naša stran je na strani Kranja. Za Kranj. Za dobre stvari in ljudi, proti slabim. Ko smo spremljali festival hinavščine, nategovanj, laži, potegavščin in kar je še bilo na Šubičevi v Ljubljani, smo morda celo olajšano vzdihnili, da jim ni nič bolje kot nam doma. In smo pred kamerami videli tudi Branka Grimsa, Alenko Bratušek, Lojza Potočnika. Oni so naša "udarna moč" v prestolnici države, ki trenutno vozi z upočasnjenim ritmom, brez prave vlade in z nategovalci volivcev=poslanci.

Kam umeščamo naše, kaj bodo prinesli Kranju? Katere projekte, naložbe, izboljšave? Roko na srce: to je žal druga liga. Kot naš fuzbal: na repu prve? Morda. Bratuškovo so celo omenjali kot finančno ministrico kar bi bil lep dosežek za nekoga, ki je diplomiral s tekstilom, magistriral pa na javnem zavodu. Lojz se je po stari navadi potuhnil nekam v ozadje, zadošča mu "pravi timing prestopnega roka", vsak glas šteje. Taka je poslanska, če seveda nisi na drugi strani. In ti ni treba ali pa ne smeš glasovati kot naš Branko. Če je pes sinonim za zvestobo v živalskem svetu, je v političnem to naš poslanec, ki ima polna usta morale in poštenja in pravih vrednot. Nato pa na Jeprci sleče kožo in se prelevi v "koalicijskega vojačka", ki s "komnujzarji" skupaj lepo vlada v Kranju. In ga ne moti nič, ker je pač na oblasti. V Ljubljani ga moti vse, ker je v opoziciji. Človek moraimeti plastificiran želodec, da vse to prebavi in se pri tem še veselo smehlja. Ja, to je naša "reprezentanca", to je kranjska ekipa za državo. Če zanemarimo, da je naša (sicer štajerska) Alenka preskakovala stranke in prepričanja kot za šalo in je pri tem modro kimajoč enako počel Lojz, je mogoče pričakovati vse.

V državi smo zadnjo ministrico imeli v "instant podobi" - Duša Trobec Bučan je zdržala kratko obdobje. Kranjčan z nepozabno vlogo je bil Vitomir Gros, ki mu je France Bučar (iz Bohinja doma...) lepo povedal: "Nauš ti men kle afne guncou!". A zdi se, da bo še nekdo iz Kranja (sicer zdaj Naklanc) postal neverjetna zvezda naše politike. Kaj druga liga, naš Karel Erjavec bo prva liga. Če prikima Branku, evo nove vlade - če odkima in ostane pri Alenki in Lojzu, evo novih volitev. In kaj se je med tem, ko se gredo taki visoko politiko zgodilo nam, ki jih plačujemo? Odgovor ve vsak zase. Ampak: ne državi, ne Kranju se ob vsem tem in ob vseh teh ne piše nič dobrega!? Ali pa se motim? Bomo hitro spoznali!